Παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή ο Λαγός

Παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή ο Λαγός

Οκτώ μήνες μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, ο Γιάννης Λαγός παίρνει τον δρόμο προς τη φυλακή, αφού το Σάββατο 15 Μαΐου φθάνει στην Αθήνα μετά την απόφαση έκδοσής του στην Ελλάδα την οποία έλαβαν οι βελγικές δικαστικές Αρχές.

Ο εκλεγέντας με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής, ο οποίος αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε δημιουργώντας ένα δικό του νεοφασιστικό μόρφωμα, είχε καταφύγει αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Η Ελλάδα, όπως ήταν λογικό εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, ωστόσο προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας θα έπρεπε η ευρωβουλή να άρει την ασυλία του. Αυτό συνέβη στις 27 Απριλίου, όταν 658 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας.

Ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη την ίδια ημέρα και στις 11 Μαΐου οριστικοποιήθηκε η απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να τον εκδώσει στην Ελλάδα. Ο καταδικασθέντας ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται στη χώρα μας αύριο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είχε διαμαρτυρηθεί μέσω του twitter του διότι κρατείτο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, το 95% είναι Άραβες και κραυγάζουν κάθε βράδυ «Αλλάχ Ακμπάρ». Πιθανόν η δυσφορία που του προκαλούν οι άνθρωποι που δεν συμμερίζονται τις ναζιστικές θέσεις του, να είναι και η αιτία που ο ίδιος δεν άσκησε ένδικα μέσα ώστε να καθυστερήσει λίγο ακόμη την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο Λαγός, πριν καταφύγει στις Βρυξέλλες για να καθυστερήσει τη διαδικασία της σύλληψής του, είχε αρνηθεί τις σε βάρος του κατηγορίες και απολογούμενος στο δικαστήριο είχε δηλώσει ότι ταλαιπωρείται ο ίδιος και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες, αδίκως.

Ο ίδιος απειλούσε δε έξω από το δικαστήριο λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Βέλγιο, ότι θα προσέφευγε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο «εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, εναντίον δημοσιογράφων, εναντίον μεγαλοκαναλαρχών, εναντίον πολιτικών αντιπάλων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter