Παιχνίδι συγκάλυψης: Δικηγόροι ασκούν bullying σε θύματα για να σιωπήσουν;

Παιχνίδι συγκάλυψης: Δικηγόροι ασκούν bullying σε θύματα για να σιωπήσουν;

Ύποπτο ρόλο σε υποθέσεις θυμάτων σεξουαλική κακοποίησης ή παρενοχλήσεων, φαίνεται πως παίζουν ορισμένοι μεγαλοδικηγόροι. Οι ίδιοι, σύμφωνα με καταγγελίες στο Documento, εμφανίζονται να μιλούν με θύματα τα οποία ζητούν νομικές συμβουλές και με διάφορα προσχήματα, να τα αποθαρρύνουν από το να προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Την ώρα δηλαδή που η αυλαία πέφτει και αποκαλύπτεται το σκοτάδι που επί δεκαετίες κρυβόταν πίσω από τα λαμπερά φώτα του θεάτρου, ορισμένα ονόματα του νομικού κόσμου, φέρονται να ασκούν ένα ιδιότυπο bullying στα θύματα, προκειμένου εκείνα να μην καταθέσουν ή να μη μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί το Documento, ορισμένοι δικηγόροι αποθαρρύνουν τα θύματα από το να μιλήσουν με το επιχείρημα ότι θα μπλέξουν με τη Δικαιοσύνη, θα ταλαιπωρηθούν και θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Με άλλα λόγια, φαίνεται πως τη στιγμή που το θέμα εξελίσσεται και οι αποκαλύψεις για «ιερά τέρατα» του θεάτρου, ακολουθούν η μια την άλλη, έχει στηθεί μια παράλληλη βρόμικη επιχείρηση συγκάλυψης ηχηρών ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται σε δυσώδεις υποθέσεις παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων, ακόμη και βιασμών, συχνά δε ακόμη με θύματα ανήλικους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter