Παιχνίδια Μητσοτάκη με τον «αντιΚασιδιάρη»: Γέφυρες Αθανασίου στον «δημοκρατικό» Κανελλόπουλο

Παιχνίδια Μητσοτάκη με τον «αντιΚασιδιάρη»: Γέφυρες Αθανασίου στον «δημοκρατικό» Κανελλόπουλο

Μία δήλωση που θυμίζει τις εποχές των στενών επαφών Μπαλτάκου με τον καταδικασμένο ναζί έκανε ο Χαράλαμπος Αθανασίου για την… εκτίμησή του στο πρόσωπο του Αναστασίου Κανελλόπουλου του «ΕΑΝ», με τον οποίο άλλωστε είχαν στενή συνεργασία στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την περίοδο που ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο πρόεδρός της.

Το ζοφερό παρασκήνιο που λαμβάνει χώρα πίσω από την προκλητική πριμοδότηση του κόμματος Κασιδιάρη και τις ήξεις-αφήξεις «παρεμβάσεις» της κυβέρνησης για το μπλόκο της καθόδου του στις εκλογές αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου για το πρόσωπο του ανθρώπου που παραλίγο να αναλάβει το τιμόνι του ναζιστικού μορφώματος!

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ανερυθρίαστα πως πρόκειται για έναν «βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο», ο οποίος μάλιστα «δεν είχε δείξει δείγματα».

Συγκεκριμένα, ο Χ. Αθανασίου δήλωσε πως «όταν ήμουνα πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ήταν μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,και μάλιστα όταν είχε την προεδρία της ενώσεως, ο κ. Κανελλόπουλος ήταν αντιπρόεδρος της ενώσεως. Και μέχρι τότε ήταν ένας βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος, και φαντάζομαι ότι και τώρα πρέπει να είναι. Δεν είχε δείξει δείγματα…».

Η δήλωσή του μάλιστα ήταν τόσο προκλητική που η δημοσιογράφος αντέδρασε, ζητώντας του τον λόγο και αναγκάζοντας το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να συμπληρώσει πως «εννοώ στην αντιμετώπιση των συναδέλφων και στο βίωμά του. Τώρα, το τι έγινε και τι παρασκήνιο υπάρχει εγώ δεν μπορώ να το πω».

Δεν μπορεί να το πει το τι έγινε… Αλλά μπορεί να πει πως πρόκειται για έναν «βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο». Την ίδια ώρα, που ο «βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος» δηλώνει για τον Ηλία Κασιδιάρη πως ο καταδικασμένος για την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

«Το κόμμα ιδρύθηκε το 2020. Το 2019 είχαμε την καταδικαστική απόφαση (σ.σ. για τη Χρυσή Αυγή). Το 2023 έγινε η περιστασιακή συνεργασία. Ποτέ το κόμμα αυτό δεν απασχόλησε τις αρχές. Εγώ είμαι εισαγγελέας 40 χρόνια και δέχομαι το τεκμήριο της αθωότητας. Αν ο Κασιδιάρης αθωωθεί τι θα λένε όλοι αυτοί; Γι αυτό λέμε τεκμήριο αθωότητας. Αν αύριο αθωωθεί αυτός ο άνθρωπος οι σημερινοί κατήγοροι θα απολογούνται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αν. Κανελλόπουλος, λίγες μόλις ώρες πριν τις δηλώσεις Αθανασίου.

Πράγματι, δεν είχε δώσει δείγματα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter