«Παιχνίδια» Ντιμιτρόφ με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

«Παιχνίδια» Ντιμιτρόφ με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Την κόντρα στο εσωτερικό της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για το ονοματολογικό αναδεικνύει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ με σχετική του ανακοίνωσή, αφού κάνει λόγο για συνομιλίες που διεξήχθησαν με καλή θέληση και των δύο πλευρών σημειώνει ότι «είναι απαραίτητο αυτή η καλή θέληση να μετουσιωθεί από τις ομάδες εργασίας σε κείμενο συμφωνίας, που θα απεικονίζει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις ουσιαστικές παραμέτρους της πολιτικής συνεννόησης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών».

Ακολούθως σημειώνει με νόημα ότι «για παρόμοια σημαντικά θέματα δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη. Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη επίτευξης μόνιμης και βιώσιμης λύσης, αποδεκτής για τις δύο πλευρές, είναι μακράν σημαντικότερες από την ανάγκη η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός της όποιας προθεσμίας».

Στην ανακοίνωση του κυρίου Ντιμιτρόφ αντέδρασε κυβερνητικός αξιωματούχος στην Αθήνα, ο οποίος πριν από λίγο σημείωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν μία πολύ καλή συμφωνία στο τραπέζι για την οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. «Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», καταλήγει ο κυβερνητικός αξιωματούχος δείχνοντας επί της ουσίας τον υπουργό Εξωτερικών της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με νέα δήλωση του εκτίμησε ότι το θέμα του ονόματος θα λυθεί πολύ σύντομα.

Ερωτηθείς πότε θα λάβει χώρα η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ζάεφ, σύμφωνα με το “MIA”, ανέφερε ότι ενδεχομένως το τηλεφώνημα θα γίνει από την πλευρά της πΓΔΜ αλλά δεν γνωρίζει την ακριβή μέρα και ώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter