Παιχνίδια της κυβέρνησης με την κατάθεση του ασφαλιστικού

Παιχνίδια της κυβέρνησης με την κατάθεση του ασφαλιστικού

Η κυβέρνηση προχωρά από ώρα σε ώρα σε κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Πρόκειται για μία αιφνιδιαστική κίνηση καθώς δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό με αυτή στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καν ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Πιθανότατα, η κίνηση αυτή από πλευράς Κωστή Χατζηδάκη φανερώνει την πρόθεση του υπουργού Εργασίας να δείξει ότι εμμένει στις απόψεις για το νέο ασφαλιστικό.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κακές γλώσσες» στο εσωτερικό της ΝΔ σχολίαζαν το βράδυ της Παρασκευής ότι η εν λόγω κίνηση μπορεί να ερμηνευτεί και ως αντιπερισπασμός, ούτως ώστε να μην ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, διότι είχαν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στα πέριξ της Πειραιώς οι πληροφορίες ότι το Documento διαθέτει νέα έγγραφα που «καίνε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την εν λόγω υπόθεση.

Το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» θα εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια μετά από τις θερινές διακοπές, πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αιφνιδιασμός και στο ΚΙΝΑΛ

Και στο Κίνημα Αλλαγής υπήρξε αιφνιδιασμός, λόγω της κίνησης της ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία κατέλαβε εξαπίνης τόσο τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επεσήμαναν ότι κανείς δεν περίμενε να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό νυχτιάτικα την Παρασκευή. Πάντως, το Κίνημα Αλλαγής είναι αντίθετο στις προωθούμενες από την κυβέρνηση της ΝΔ ρυθμίσεις που -κατά το ΚΙΝΑΛ- υπονομεύουν το μέλλον των ασφαλισμένων, παλαιών και νέων, ενώ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο «δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά άλλη μια συντηρητική και ιδεοληπτική επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει δική του πρόταση για το ασφαλιστικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter