ΣΥΡΙΖΑ: Παίζει καθυστερήσεις η κυβέρνηση και δεν ζητά αποζημίωση από τη Novartis

ΣΥΡΙΖΑ: Παίζει καθυστερήσεις η κυβέρνηση και δεν ζητά αποζημίωση από τη Novartis
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συζήτηση του σ/ν για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να τοποθετηθεί σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) που ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης κατά της Novartis μετά τον συμβιβασμό που επήλθε ανάμεσα στην εταιρεία και στο αμερικανικό δημόσιο.

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ για την υπόθεση Novartis, η οποία παρασχέθηκε και σε υλοποίηση αυτής, εστάλη προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, με κυρίως επισπεύδον το Υπ. Υγείας, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το αίτημα παροχής δικαστικής συνδρομής από το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου στην συνέχεια υπενθύμισε στον Υπουργό ότι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ έγινε τον Δεκέμβρη του 2020-από τότε έχουν περάσει 10 μήνες-η οποία λέει ότι μπορούμε να καταθέσουμε αγωγή με τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ της χώρας μας.
Όπως σημείωσε: «έρχεστε τώρα 10 μήνες μετά τη γνωμοδότηση να μας ανακοινώσετε ότι θα απευθυνθείτε στις αμερικανικές αρχές ενώ έπρεπε ήδη να έχουμε προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες. Αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter