Παίζουν στα ζάρια την οικονομία

Παίζουν στα ζάρια την οικονομία

Οταν όλες οι ενδείξεις είναι εναντίον σου παίζεις τα ρέστα σου βάζοντας ό,τι έχεις στο τραπέζι, πιάνεις τα ζάρια στα χέρια σου, κάνεις τον σταυρό σου, ρίχνεις και περιμένεις ο θεός της τύχης να σε βοηθήσει.

Ακριβώς έτσι πολιτεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οικονομία. Αίρει τους περιορισμούς τούς σχετικούς με τον κορονοϊό, αφήνει ελεύθερους τους όποιους ξένους τουρίστες που ελπίζει ότι θα έρθουν χωρίς τεστ να αλωνίζουν στη χώρα, λαμβάνει μέτρα μόλις €8,5 δισ., τα οποία τα παρουσιάζει μέσω των καλοπληρωμένων από αυτή ΜΜΕ ως €24 δισ., και πηγαίνει στις εκκλησίες να προσευχηθεί για να της βγει. 

Αυτό όμως δεν είναι σχέδιο ανάπτυξης μιας κυβέρνησης που εκλέχθηκε με δεκάδες fake υποσχέσεις για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και πολίτες που υποτίθεται είχε καταστρέψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Με τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που διακηρύσσει. Χτυπάει καίρια τη μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εκτινάσσει την ανεργία και οδηγεί την κοινωνία σε μια πρωτοφανή φτωχοποίηση που θα κάνει την κρίση του 2010-14 να φαίνεται σαν απλό οικονομικό επεισόδιο. 

Καταλυτικοί μάρτυρες οι επιχειρηματίες που δεν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους σε τουρισμό και εστίαση, τους οποίους ακόμη και τα φίλα στην κυβέρνηση κανάλια και η ΕΡΤ δεν μπορούν να κρύψουν, ακριβώς γιατί είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Η ζαριά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν θα βγει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο οικονομικό του επιτελείο που εργάζεται σκληρά για την επιβίωση μιας μικρής και μόνο ελίτ. Το πρόβλημα είναι ότι καταστρέφουν για μια ακόμη φορά την ελληνική κοινωνία, που θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να μπορέσει ξανά να ανασηκωθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter