Πακιστάν: Ακραία φτώχεια λόγων των φονικών πλημμύρων

Πακιστάν: Ακραία φτώχεια λόγων των φονικών πλημμύρων

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε την Τετάρτη πως έως και εννιά εκατομμύρια Πακιστανοί φαίνεται να οδηγούνται σταδιακά σε συνθήκες ακραίας φτωχοποίσης μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχές του μουσώνα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό της φτώχειας στο Πακιστάν κινδυνεύει να αυξηθεί από 2,5 σε 4% ως άμεση συνέπεια των πλημμυρών.

Η απώλεια θέσεων εργασίας, ζώων, καλλιεργειών, κατοικιών και το κλείσιμο των σχολείων, καθώς και η διάδοση ασθενειών και η αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής απειλούν να βυθίσουν στη φτώχεια περίπου 6-9 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Για να ανατραπούν αυτές οι αρνητικές κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες χωρίς αμφιβολία θα χρειαστεί πολύς χρόνος», υπογραμμίζει η έκθεση.

Σχεδόν το 20% των 220 εκατομμυρίων κατοίκων του Πακιστάν ζει ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο πληθωρισμός στη χώρα αναμένεται να φθάσει στο 23% το οικονομικό έτος 2023.

Οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτοπισμένοι, ζουν σε καταυλισμούς μέσα σε σκηνές κοντά σε λιμνάζοντα νερά που έχουν καταστρέψει τα υπάρχοντά τους και τα μέσα διαβίωσής τους.

Το Πακιστάν υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές φέτος από τις βροχές του μουσώνα, οι οποίες ήταν πρωτόγνωρης σφοδρότητας και προκάλεσαν τον θάνατο 1.700 ανθρώπων, κατέστρεψαν δύο εκατομμύρια κατοικίες και πλημμύρισαν το ένα τρίτο της χώρας.

ΑΓ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter