Πακιστάν: Δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Ιμράν Χαν

Πακιστάν: Δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Ιμράν Χαν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, πυροβολήθηκε στην κνήμη την Πέμπτη, όταν η αντικυβερνητική του αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας δέχτηκε επίθεση στα ανατολικά της χώρας, σε μια ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας, όπως είπαν οι βοηθοί του.

Αρκετοί ακόμα άνθρωποι στην αυτοκινητοπομπή τραυματίστηκαν και ο υπουργός Πληροφοριών είπε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη. Παράλληλα, ένα μέλος του κόμματος σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές και για ένα νεκρό. Η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Βαζιραμπάντ στην επαρχία του ανατολικού Παντζάμπ, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την έναρξη της μεγάλης αντικυβερνητικής πορείας που ξεκίνησε από τη Λαχόρη με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

«Ήταν μια ξεκάθαρη απόπειρα δολοφονίας. Ο Χαν χτυπήθηκε, αλλά η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Υπήρχε πολλή αιμορραγία», δήλωσε στο Reuters ο Φαουάντ Τσάουντρι, εκπρόσωπος του κόμματος του Πακιστάν, Tehreek-e-Insaf (PTI). Πακιστανικά Μέσα έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Χαν να μεταφέρεται κουτσαίνοντας, αλλά σε καλή κατάσταση, σε αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στο τοπικό νοσοκομείο.

Επίσης, τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τις μεγάλες συγκεντρώσεις που κάνει ο Χαν εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί –χωρίς να φέρει αποδείξεις- ότι τον έριξε με τη βοήθεια των Αμερικανών, όταν τον περασμένο Απρίλιο έχασε σε μια ψήφο εμπιστοσύνης. Το μήνυμα αυτό βρίσκει απήχηση στους νέους Πακιστανούς, μεταξύ των οποίων το αντιδυτικό αίσθημα είναι ισχυρό. Στη δημοφιλία του Χαν συμβάλει και το γεγονός ότι είναι παλαίμαχος παίκτης του κρίκετ, αγώνισμα που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter