Πακιστάν: Ελεύθερος ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν μετά τις σφοδρές συγκρούσεις

Πακιστάν: Ελεύθερος ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν μετά τις σφοδρές συγκρούσεις

Παράνομη έκρινε το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν τη σύλληψη του τέως πρωθυπουργού Ιμράν Χαν, δύο μέρες αφότου οι αρχές του πέρασαν χειροπέδες για υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς, πυροδοτώντας μαζικές διαδηλώσεις και σκληρές συγκρούσεις με το στρατιωτικό καθεστώς.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστρεψε όλες τις νομικές διαδικασίες εναντίον του Ιμράν Χαν… του ζητήθηκε να παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ το πρωί της Παρασκευής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Μπαμπάρ Αουάν.

Ο 70χρονος Χαν, θρύλος του κρίκετ που έγινε πολιτικός, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και τουλάχιστον πέντε σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση των υποστηρικτών του Χαν με την αστυνομία, επιτέθηκαν σε στρατιωτικά ιδρύματα και πυρπόλησαν άλλα κρατικά κτίρια και περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καλέσει τον στρατό για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης.

Τα σκηνικά βίας και εκτεταμένων συγκρούσεων που ξέσπασαν από τη σύλληψή του έχει επιδεινώσει την αστάθεια στη χώρα των 220 εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική κρίση, διαβρώνοντας τις ελπίδες για γρήγορη επανέναρξη του προγράμματος διάσωσης του ΔΝΤ.

Πηγή: BBC, AP

Διαβάστε επίσης:

Πακιστάν: Βίαια επεισόδια οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν μετά τη σύλληψή του

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter