Πακιστάν: Επίθεση αγνώστων σε δημοσιογράφο μέσα στο ίδιο του το σπίτι

Πακιστάν: Επίθεση αγνώστων σε δημοσιογράφο μέσα στο ίδιο του το σπίτι

Τρεις άγνωστοι άνδρες επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο Άσαντ Αλί Τουρ (Asad Ali Toor) αφού εισέβαλλαν στην οικία του. Τον έδεσαν και τον ξυλοκόπησαν ενώ τον απειλούσαν ότι θα τον πυροβολήσουν.

Η επίθεση διαδραματίστηκε τη Τρίτη το απόγευμα στη πρωτεύουσα της χώρας Ισλαμαμπάντ όπου ζει και εργάζεται. Του χτύπησαν το κουδούνι αυτός άνοιξε και ένας άγνωστος τον σημάδεψε με ένα πιστόλι στο κεφάλι, λέγοντας του να κάνει πίσω. Ο άτυχος δημοσιογράφος έσπευσε να φύγει αλλά ο δράστης του είπε ότι αν δεν γυρίσει πίσω θα τον πυροβολήσει. Στη συνέχεια τον τράβηξαν στο δωμάτιο του όπου τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον ξυλοκόπησαν.

«Με πέταξαν στο πάτωμα και μου είπαν να μην κάνω θόρυβο ειδάλλως θα με πυροβολήσουν» δήλωσε στη κατάθεση του ο Άσαντ Αλί Τουρ. Έπειτα ένας από τους επιτιθέμενους τον χτυπούσε επανειλημμένως στους αγκώνες του με την κάτω όψη του πιστολιού, «προσπάθησα να φωνάξω αλλά δεν βγήκε κάποιος ήχος» ανέφερε το θύμα. Ο Τουρ δήλωσε ότι τον ανάγκασαν να φωνάζει συνθήματα υπέρ του Πακιστάν, του στρατού και των Μυστικών Υπηρεσιών ενώ τον ρωτούσαν ποιος τον χρηματοδοτεί. Φεύγοντας του ζήτησαν να μην μιλήσει σε κανένα για το συμβάν.

Ο Τουρ κατέθεσε ότι οι δράστες ανέφεραν ότι ήταν μέλη των Πακιστανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Οι τελευταίες έχουν καταγγελθεί ότι και στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες πράξεις.

Ο πακιστανός δημοσιογράφος είναι το τελευταίο θύμα μίας συνεχιζόμενης εκστρατείας τρόμου εναντίον της ελευθεροτυπίας στο Πακιστάν. Οι αντίπαλες φωνές φιμώνονται είτε δια της απόλυσης είτε δια της βίας. Ένας άλλος δημοσιογράφος ο Αμπσάρ Αλάμ τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο μήνα όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν στο στομάχι σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι του. Το Πακιστάν κατατάσσεται στην 145η θέση στις 180 σε σχέση με την ελευθερία του τύπου, σύμφωνα τους «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» για το 2021.

Πηγή: Al Jazeera

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter