Πακιστάν: Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται για παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας

Πακιστάν: Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται για παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας

Σε σε διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ προχώρησε η κυβέρνησή του Πακιστάν. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού  Ίμραν Χαν ο λόγος είχε να κάνει με  την «εμπλοκή» της Ουάσινγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της ασιατικής χώρας.

«Πραγματοποιήσαμε διάβημα στην αμερικανική πρεσβεία», δήλωσε ο Χαν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARY. Ο Χαν μιλώντας για τις σχέσεις Πακιστάν – ΗΠΑ  ανέφερε πως μετά την επίσκεψή του στην Μόσχα τον Φεβρουάριο έχει λάβει χώρα μια «ξένη συνωμοσία για την εκδίωξή του από την εξουσία», υπονοώντας σχεδόν ευθέως τις ΗΠΑ.

Ο Ίμραν Χαν είχε συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μπορεί ο Λευκός Οίκος να αρνήθηκε πως εμπλέκεται σε προσπάθειες απομάκρυνσης του Χαν από την εξουσία, η αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ωστόσο δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό.

Μέλη του κυβερνώντος κόμματος  ηγήθηκαν της διαμαρτυρίας κατά των ΗΠΑ στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη κίνηση, καθώς δεκάδες στελέχη του PTI με επικεφαλής έναν υπουργό της τοπικής κυβέρνησης, διαδήλωσαν στο κέντρο της Πεσαβάρ φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω η Αμερική!». Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και σιίτες ακτιβιστές καίγοντας αμερικάνικες σημαίες.

«Ήρθαμε για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον Ίμραν Χαν, ο οποίος αμφισβήτησε τις καπιταλιστικές δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Ταϊμούρ Τζάγκρα στη συγκέντρωση. «Προτιμούμε να πεινάσουμε παρά να παραδοθούμε στις ΗΠΑ», είπε ο βουλευτής Φαζάλ Ιλάχι.

Ο Ίμραν Χαν υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει στην κατοχή της «επίσημο έγγραφο» που αποδεικνύει την εν λόγω συνωμοσία και αποτελεί κομμάτι της επικοινωνίας «ανώτερου αξιωματούχου μιας ξένης χώρας και του πρεσβευτή του Πακιστάν σε αυτήν τη χώρα, σε επίσημη συνάντηση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter