Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για υπόθεση διαφθοράς (Video)

Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για υπόθεση διαφθοράς (Video)

Ο 70χρονος πρώην πρωθυπουργός της χώρας συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, από αξιωματικούς της υπηρεσίας ενάντια στη διαφθορά, το Εθνικό Γραφείο Λογοδοσίας, για υποθέσεις δωροδοκίας.

Ένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος «Κίνημα για Δικαιοσύνη» (Τεχρίκ ε Ινσάφ, ΠΤΙ), ο Φαουάντ Χουσεΐν, έγραψε στο Twitter ότι ο πρώην πρωθυπουργός «απήχθη από τις εγκαταστάσεις του δικαστηρίου» ενώ συμπλήρωσε ότι τον «άρπαξαν άγνωστοι άνθρωποι» και τον πήγαν σε «άγνωστη τοποθεσία». Αναφορές σε ξένα Μέσα κάνουν λόγο για βίαιη μεταφορά του εκτός του χώρου των δικαστηρίων. 

Σύμφωνα με το Al Jazeera, o εκπρόσωπος του Ιμράν Χαν, Ραούφ Χασάν, λέει ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνελήφθη πριν ξεκινήσει η ακρόασή του. «Τον απομάκρυναν από το δικαστήριο πριν προλάβει να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστών, κάτι που παραβιάζει όλους τους νόμους», είπε στο Al Jazeera. Ο επίσημος λογαριασμός της αστυνομίας στο Ισλαμαμπάντ στο Twitter αναφέρει ότι ο Χαν συνελήφθη σε σχέση με υπόθεση δωροδοκίας. «Ο Ιμράν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ στο Twitter, αναφερόμενος σε υπόθεση δωροδοκίας.

Ο Χαν έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του ότι τουλάχιστον 85 υποθέσεις έχουν κατατεθεί εναντίον του σε ολόκληρη τη χώρα. «Κάθε δεύτερη μέρα εμφανίζεται κάποια υπόθεση», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά. Οι υποθέσεις εναντίον του 70χρονου πρώην παίκτη του κρίκετ -που έγινε πολιτικός με μεγάλη δημοφιλία στους άνδρες ψηφοφόρους- περιλαμβάνουν κατηγορίες για διαφθορά, τρομοκρατία, περιφρόνηση των δικαστηρίων, πρόκληση σε εξέγερση και ακόμη και βλασφημία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter