Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι

Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι

Τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις Κινέζοι, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε γυναίκα-καμικάζι, μέλος αυτονομιστικού κινήματος του Βελουχιστάν, στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και της ισλαμιστικής οργάνωσης Στρατός για την Απελευθέρωση του Βελουχιστάν (BLA) που ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτηση της στο Telegram.

«Οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν πως επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, όμως η ομάδα των πυροτεχνουργών μας έχει φθάσει επιτόπου και συλλέγει δείγματα από την έκρηξη», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Γκιουλάμ Ναμπί Μέμον δίνοντας τον απολογισμό των τεσσάρων θανάτων.

Ο BLA έχει διενεργήσει αρκετές σημαντικές επιθέσεις εναντίον κινεζικών συμφερόντων στο Πακιστάν, ωστόσο είναι η πρώτη αποστολή αυτοκτονίας από γυναίκα της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έντονη οικονομική δραστηριότητα κινεζικών εταιριών έχει προκαλέσει τη έντονη δυσφορία στο Πακιστάν, με τον τοπικό πληθυσμό να εκτιμά πως δεν έχει ουσιαστικό οικονομικό όφελος και ισλαμιστικούς κύκλους να κάνουν λόγο για πολιτιστική διείσδυση του Πεκίνου και αλλοίωση του ισλαμικού τρόπου ζωής.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter