Πακιστάν: Θανατική καταδίκη για… βλασφημία σε βάρος 26χρονης

Πακιστάν: Θανατική καταδίκη για… βλασφημία σε βάρος 26χρονης

Με αιτιολογία την αποστολή κειμένου μαζί με σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, τα οποία κρίθηκαν «βλάσφημα» μέσω WhatsApp, γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο στο Πακιστάν, την Τετάρτη.

Η Ανέεκα Ατέεκ, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη τον Μάιο του 2020 και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη επειδή ανήρτησε στο WhatsApp «βλάσφημο περιεχόμενο», μεταξύ άλλων σκίτσα, σύμφωνα με μια περίληψη της απόφασης που δημοσίευσε το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε στην πόλη Ραουαλπίντι, στα βόρεια της χώρας. Το δικαστήριο διέταξε η Ανέεκα Ατέεκ να «απαγχονιστεί», ενώ την καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Περίπου 80 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στο Πακιστάν για βλασφημία, εκ των οποίων οι μισοί έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή στην εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή για τη Θρησκευτική Ελευθερία στον κόσμο.

Οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως κατηγορίες βλασφημίας διατυπώνονται συχνά καταχρηστικά με στόχο τη διευθέτηση προσωπικών διαφορών.

Τον Δεκέμβριο, οργισμένο πλήθος λίντσαρε και έκαψε τον διευθυντή από τη Σρι Λάνκα ενός εργοστασίου στο Πακιστάν, αφότου τον κατηγόρησαν για βλασφημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter