Πακιστάν: Τουλάχιστον 1 νεκρός από επίθεση ενόπλων σε πεντάστερο ξενοδοχείο – Συγκρούσεις με την αστυνομία (Video)

Πακιστάν: Τουλάχιστον 1 νεκρός από επίθεση ενόπλων σε πεντάστερο ξενοδοχείο – Συγκρούσεις με την αστυνομία (Video)

Πολλοί ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα στο πεντάστερο ξενοδοχείο Pearl Continental στην πόλη του νότιου Πακιστάν Γκουαντάρ, στην επαρχία Μπαλουχιστάν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, και σύμφωνα με πληροφορίες ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι ένας νεκρός άνδρας των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn, η αστυνομία έχει αποκλείσει το ξενοδοχείο ενώ ελικόπτερα πετούν από πάνω του. Ακούγονται πυρά από το ξενοδοχείο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δράστες είναι τρεις.

Η εφημερίδα Pakistan Today έγραψε ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 40 κινέζοι υπήκοοι. 

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ζιαουλάχ Λανγκόβε είχε εκτιμήσει- και ορθώς όπως αποδείχτηκε αργότερα-  ότι πρέπει να υπάρχουν θύματα.

Το Μπαλουχιστάν μαστίζεται από εθνοτικές, θρησκευτικές και αυτονομιστικές συγκρούσεις και στην επαρχία δρουν πολλές ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η οργάνωση των πακιστανών Ταλιμπάν ή Τεχρίκ-ι Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) καθώς και ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter