Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει πως έχει καρκίνο

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποκαλύπτει πως έχει καρκίνο

Το προσωπικό δράμα που βιώνει τους τελευταίους μήνες, αποκάλυψε ο Ρενέ Χένρικσεν, με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Ekstra Bladet”.

Ο παλαίμαχος Δανός αμυντικός, από τους κορυφαίους ξένους στην ιστορία του Παναθηναϊκού, διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, για την οποία δεν υπάρχει ριζική θεραπεία. «Είναι μία μορφή καρκίνου που δεν θεραπεύεται, αλλά είναι μία ασθένεια με την οποία μπορώ εύκολα να ζήσω για αρκετά χρόνια», δήλωσε ο 49χρονος άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος εξήγησε ότι αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη φημολογίας

«Ως αθλητής, θέλω να κερδίζω. Αυτή την ασθένεια δεν μπορώ να τη νικήσω, μπορώ όμως να την ελαχιστοποιήσω, να παίξω δηλαδή για την ισοπαλία. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη και να τα καταφέρω», δηλώνει στην “Ekstra Bladet” ο Χένρικσεν, εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσουν οι επιστήμονες τα επόμενα χρόνια να βρουν θεραπεία για την ασθένειά του.

Ο Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό επί έξι χρόνια (1999-2005), εξήγησε ότι διαγνώστηκε με την ασθένεια στις αρχές του χρόνου. Παρατήρησε ότι δυσκολευόταν πολύ να ανέβει σκάλες και, καθώς γενικά διατηρείτο σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, παραξενεύτηκε και πήγε για εξετάσεις, που φανέρωσαν το πρόβλημα. Εκανε την πρώτη του χημειοθεραπεία πριν από ενάμιση μήνα και θα συνεχίσει ως τον Αύγουστο, ενώ μετά οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μεταμόσχυεησ βλαστοκυττάρων, με την ελπίδα να «φρενάρουν» την εξέλιξη της ασθένειας.

Στο μεταξύ, και παρά τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, ο Χένρικσεν προσπαθεί να συνεχίσει κατά το δυνατόν φυσιολογικά τη ζωή του, συνεχίζοντας να προπονεί παιδιά στην ακαδημία της Ακαντέμισκ, της ομάδας στην οποία πέρασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική καριέρα του, πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter