Παλαιόχωρα Χανίων-Δημοτικό Σχολείο: Οι γονείς κουράστηκαν να περιμένουν την Κεραμέως και κάνουν κατάληψη

Παλαιόχωρα Χανίων-Δημοτικό Σχολείο: Οι γονείς κουράστηκαν να περιμένουν την Κεραμέως και κάνουν κατάληψη

Στην Παλαιόχωρα Χανίων κουράστηκαν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού της πόλης να περιμένουν τους δασκάλους και τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Επί 2,5 μήνες -όπως αναφέρουν- δεν αναπληρώθηκε δάσκαλος σε αναρρωτική, το σχολείο βρίσκεται χωρίς μουσική, πληροφορική και δεύτερη γλώσσα ενώ λείπουν δάσκαλος ένταξης και τρεις παράλληλης στήριξης.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχώρας είναι ένα 9θεσιο σχολείο το οποίο αριθμεί 136 μαθητές τη φετινή σχολική χρονιά.

Στην σχετική τους ανακοίνωση οι γονείς αναφέρουν ότι:

«Σήμερα 18/11/21 βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να έχουμε:

1. Σε ότι αφορά την παράλληλη στήριξη ήτοι 5 εκπαιδευτικούς, έχουν προσληφθεί 2 με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι απαιτούμενες ώρες καθώς και όλοι οι μαθητές.
2. Έλλειψη εκπαιδευτικού για το μάθημα του τμήματος ένταξης εδώ και δυο χρόνια.
3. Έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μουσικής, πληροφορικής και δεύτερης ξένης γλώσσας.
4. Μη αναπλήρωση της θέσης εκπαιδευτικού που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με νέο δάσκαλο.

Όλες οι προσπάθειες που κάναμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα και χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο ώστε να καλυφθούν τα κενά, απευθυνόμενοι προς όλους τους φορείς που μπορεί να εμπλέκονται σχετικά, στάθηκαν άκαρπες. Για το λόγο αυτό στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου σήμερα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Εάν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα για το μέλλον των παιδιών μας, θα προχωρήσουμε σε άλλες κινητοποιήσεις», όπως προειδοποιούν.

Πληροφορίες: zarpanews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter