Παλαιστίνη: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν 14χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνη: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν 14χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο έφηβο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού ο τελευτάιους επιχείρησε να εξαπολύσει επίθεση με μαχαίρι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «εντόπισαν έναν τρομοκράτη που ερχόταν προς την κατεύθυνση τους και επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση με μαχαίρι (…), οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα επιβεβαίωσε ότι ένα 14χρονο αγόρι, ο Μαζντ Σαχίρ Αραμίν σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το συμβάν συνέβη κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανέφεραν ο στρατός και το παλαιστινιακό υπουργείο.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η βία έχει κλιμακωθεί στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, τουλάχιστον 519 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες ή από Ισραηλινούς εποίκους από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου. Επιθέσεις Παλαιστινίων έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 12 Ισραηλινούς κατά την ίδια περίοδο στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Η Δυτική Όχθη είναι υπό κατοχή από το Ισραήλ από το 1967.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter