Παλαιστινιακά αλιευτικά αναχώρησαν από τη Γάζα καταγγέλλοντας τον ισραηλινό αποκλεισμό

Παλαιστινιακά αλιευτικά αναχώρησαν από τη Γάζα καταγγέλλοντας τον ισραηλινό αποκλεισμό

Παλαιστινιακά αλιευτικά αναχώρησαν από το λιμάνι της Γάζας για να καταγγείλουν τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, σε ένα πλαίσιο αυξημένης έντασης μετά και την εκτόξευση όλμων εναντίον του Ισραήλ.

Το βασικό αλιευτικό, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 20 άνθρωποι, ακολουθείται από άλλα πιο μικρά πλοιάρια. Δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν στόχο να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό, βάσει του οποίου απαγορεύεται στα παλαιστινιακά πλοία να απομακρύνονται περισσότερα από 16 χιλιόμετρα από τις ακτές της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει αυτή την εξέλιξη ούτε έχει ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει να αντιδράσει.

Ισραηλινές επιχειρήσεις κατά της Γάζας μετά την εκτόξευση όλμων από παλαιστινιακό θύλακο

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση περίπου 30 όλμων από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε η Χαμάς.

Επλήγη τουλάχιστον μία υποδομή της Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακο και τέσσερις του Ισλαμικού Τζιχάντ, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα.

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως επλήγησαν βάσεις «της αντίστασης», σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Twitter: «οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή την ώρα στη Γάζα. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν είναι το αποτέλεσμα. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς».

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει «σθεναρά» στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

«[Ο ισραηλινός στρατός] θα αντιδράσει με μεγάλη δύναμη στις επιθέσεις αυτές, και το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα από οποιονδήποτε προσπαθήσει να το βλάψει, και θεωρούμε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτές εναντίον μας», ανέφερε σε μια δήλωση ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση των όλμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://twitter.com/TatyFreer/status/1001396467209252865

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter