Παλαιστίνιος κατάφερε να πάει πρώτη φορά για μπάνιο, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 200 δολαρίων!

Παλαιστίνιος κατάφερε να πάει πρώτη φορά για μπάνιο, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 200 δολαρίων!

Ένα περιστατικό χαρακτηριστικό του καθεστώτος Απαρτχάιντ υπό το οποίο ζουν δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας φέρνει στο φως η Haaretz.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα μια πολυαναμενόμενη εκδρομή στη θάλασσα είχε ως αποτέλεσμα μια βαριά ποινή για παλαιστίνιο εργάτη, που κατάφερε να επισκεφθεί παραλία στο Ισραήλ για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια. Ο Hakam Habash τιμωρήθηκε γιατί πήγε για μπάνιο με εσώρουχο και όχι με μαγιό!

Όλα άρχισαν όταν ο Habash κατάφερε να πάρει άδεια ημερήσιας παραμονής στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του ενός μήνα που διαρκεί το Ραμαζάνι, με σκοπό να καταφέρει να κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Αποφάσισε να πάει στην πόλη της Νετάνια, βόρεια του Τελ-Αβίβ. Αφού έφτασε στην παραλία Herzl μαζί με τρεις φίλους, τους ζητήθηκε να δείξουν τις άδειες εισόδους τους από έναν δημοτικό υπάλληλο.

Αν και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τις άδειες, στον Habash και τους φίλους του επιβλήθηκε πρόστιμο 207 δολαρίων στον καθέναν γιατί δεν είχαν μαζί τους κανονικό μαγιό θαλάσσης!

«Ο Habash βρισκόταν στην παραλία με εσώρουχο και όχι την προβλεπόμενη ενδυμασία. Η επιβολή του νόμου στην παραλία έχει σκοπό να διατηρήσει την τάξη και την ασφάλεια των λουομένων, και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στον δήμο και τους υπαλλήλους του», ανέφερε στην Haaretz εκπρόσωπος του Δήμου.

Ο 36χρονος Habash, εργάτης σε βιοτεχνία παραγωγής παντελονιών τζιν στη Δυτική Όχθη, έχει 4 παιδιά. «Φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να δω τη ξανά τη θάλασσα, καθώς δεν μπορώ να πληρώσω το πρόστιμο εκτός και αν δώσω όλο τον μισθό μου ή σταματήσω να τρώω και να πίνω”, ανέφερε στην Haaretz, καθώς ο μισθός του δεν ξεπερνά τα 270 δολάρια τον μήνα. Κατήγγειλε παράλληλα σε ισραηλινούς που βρίσκονταν με εσώρουχα στην παραλία δεν επιβλήθηκε αντίστοιχο πρόστιμο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter