Παλαιστίνιος σκότωσε 3 Ισραηλινούς στα κατεχόμενα – Νεκρός και ο δράστης

Παλαιστίνιος σκότωσε 3 Ισραηλινούς στα κατεχόμενα – Νεκρός και ο δράστης

Ένας Παλαιστίνιος σκότωσε τρεις Ισραηλινούς την Τρίτη στην είσοδο ενός εβραϊκού οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός, διαπράττοντας μια επίθεση που προστίθεται στις δεκάδες παρόμοιες των τελευταίων δύο χρόνων.

 Η επίθεση, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης εβραϊκής γιορτής, ενέτεινε τους φόβους περί νέας έξαρσης της βίας και οδήγησε σε προτροπές προς την Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει δράση για να περιοριστούν οι ενέργειες αυτού του είδους.

Λίγο μετά τις 07:00, καθώς παλαιστίνιοι εργαζόμενοι υποβάλλονταν σε ελέγχους ασφαλείας για να μπουν στον οικισμό Χαρ Αντάρ, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα δυτικά της Ιερουσαλήμ, ο τρόπος που κινιόταν ένας άνδρας προκάλεσε τις υποψίες των φρουρών που τον διέταξαν να σταματήσει, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο άνδρας έβγαλε τότε ένα πιστόλι που είχε κρύψει κάτω από το πουκάμισό του κι άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον Σολομόν Γαβρία, έναν αστυνομικό 20 ετών, και δύο ιδιωτικούς φρουρούς, τον Γιούσεφ Οτμάν, 25 ετών, και τον Ορ Αρίς, περίπου είκοσι. Οι κηδείες τους έγιναν χθες μετά το μεσημέρι. Ένας τέταρτος Ισραηλινός διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης, ο Νίμερ αλ Τζαμάλ, 37 ετών, κάτοικος του παλαιστινιακού χωριού Μπέιτ Σουρίκ, απέναντι στον οικισμό, σκοτώθηκε.

Ο Χαρ Αντάρ είναι ένας πλούσιος και ως χθες ειρηνικός οικισμός 5.000 κατοίκων, κοντά στο Τείχος, το οποίο καταπατά εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Κατά την τρέχουσα πρακτική των αρχών του Ισραήλ «το σπίτι του τρομοκράτη θα κατεδαφιστεί», ανακοίνωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και πρόσθεσε «οι άδειες εργασίας όλων των μελών της οικογένειας του τρομοκράτη ανακαλούνται».

Ο δράστης είχε «σοβαρά προσωπικά προβλήματα», φερόταν να χτυπούσε τη σύζυγό του που τον άφησε με τα τέσσερα παιδιά τους, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, τη Σιν Μπετ. Δεν είχε απασχολήσει τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας ως χθες. Διέθετε άδεια εργασίας, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι Παλαιστίνιοι που δουλεύουν καθημερινά στο Ισραήλ ή σε εβραϊκούς οικισμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter