Πάλη: Πέθανε από κορονοϊό ο αρχιπροπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών της Ρωσίας

Πάλη: Πέθανε από κορονοϊό ο αρχιπροπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών της Ρωσίας

Ο αθλητισμός της Ρωσίας θρηνεί από χθες, τον θάνατο του αρχιπροπονητή της εθνικής ομάδας της ελευθέρας πάλης γυναικών, Μάγκομεντ Αλιομάροφ, που έπεσε θύμα του κορονοϊού.

Ο 68χρονος Αλιομάροφ είχε διασωληνωθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί ώσπου τελικά εξέπνευσε το βράδι της Τρίτης (12/5).

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάλης (FSBR) Μιχαήλ Μαμιασβίλι που τόνισε: «Δυστυχώς, αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα, ο Μάγκομεντ Αλιομάροφ πέθανε απόψε στο Νταγκεστάν. Ναι, ήταν κορονοϊός. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Νταγκεστάν. Το να πούμε ότι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για εμάς είναι περιττό. Ο Μάγκομεντ ήταν ακόμα νέος, και είχε τόση ενέργεια, τόσα πολλά σχέδια, τόσες πολλές ελπίδες».

Ο Αλιομάροφ διορίστηκε επικεφαλής προπονητής της ρωσικής γυναικείας ομάδας ελευθέρας πάλης τον Φεβρουάριο του 2019. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν υπεύθυνος κατάφερε να επαναφέρει την εθνική ομάδα στις διακρίσεις. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, η ρωσική ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο ομαδικό ενώ διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία Πάλης, οι προπονητές και τα μέλη της ρωσικής αθλητικής ομάδας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αποθανόντος, η μνήμη του θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας», ανέφερε ο επίσημος ιστότοπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter