Πάλι από τις διακοπές του έκανε διάγγελμα ο Μητσοτάκης (Photos)

Πάλι από τις διακοπές του έκανε διάγγελμα ο Μητσοτάκης (Photos)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το χθεσινό διάγγελμά του, από εκεί που κάνει διακοπές; Πιθανότατα ναι. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν ειδικοί της τηλεόρασης οι οποίοι παρατήρησαν το φόντο πίσω από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του μηνύματος που έστειλε στους πολίτες. Πράγματι, αν κανείς παρατηρήσει την εικόνα και τη συγκρίνει με αυτή παλαιότερων διαγγελμάτων του, θα διαπιστώσει με σχετική ευκολία ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Ακόμη και οι σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή, οι οποίες βρίσκονται στα αριστερά του πρωθυπουργού, μοιάζουν να μην έχουν αλλάξει εδώ και μήνες, όπως βέβαια και ο ήλιος που φωτίζει τον κήπο του Μεγάρου, ο οποίος μοιάζει να αλλάζει θέση ποτέ.

Φυσικά, το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα τζιτζίκια που ακούστηκαν κατά το χθεσινό μήνυμά του. Διότι μπορεί πράγματι στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου, και μάλιστα εν μέσω θέρους, να ζει και να τραγουδά το συμπαθές έντομο, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα ακουγόταν αν όλα τα παράθυρα του Μεγάρου ήταν κλειστά, όπως προφανώς θα ήταν αν ο πρωθυπουργός έκανε από εκεί το διάγγελμά του. Φαίνεται με άλλα λόγια πως για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του πράσινου φόντου, του λεγόμενου green screen, ώστε να φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στο γραφείο του  και δεν έκανε, εν μέσω κρίσης, διακοπές. Στην πραγματικότητα, εκτιμούν οι γνωρίζοντες, το φόντο στο διάγγελμα Μητσοτάκη δεν ήταν φυσικό αλλά green box. Δηλαδή αλλού γυρίστηκε το video σε πράσινο φόντο και στη συνέχεια έγινε ένθεση της φωτογραφίας του γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρατηρήστε με προσοχή, τρία διαφορετικά στοπ καρέ, από τρία πρόσφατα διαγγέλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως τα ανάρτησε χρήστης του twitter. Οι εικόνες είναι ακριβώς ίδιες. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και στο τραπέζι συσκέψεων που βρίσκεται πίσω του, βρίσκονται τα ίδια αντικείμενα, τοποθετημένα στο ίδιο σημείο. Στο φόντο φαίνονται επίσης δέντρα, τα οποία φωτίζονται από τον ήλιο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Φυσικά τα δέντρα δεν θα μπορούσαν να έχουν μετακινηθεί. Όμως για να έχουν ακριβώς τις ίδιες σκιές σημαίνει ότι τα τρία βίντεο θα έπρεπε να έχουν γυριστεί ακριβώς την ίδια ώρα και την ίδια μέρα, πράγμα απίθανο, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Αμετακίνητες είναι βέβαια και οι καρέκλες που φαίνονται πίσω από τον πρωθυπουργό, αλλά και οι πίνακες, όπως φυσικά και οι δύο σημαίες. Αν είχε στηθεί κάμερα, και ακόμη και αν αυτή ήταν πάντα στο ίδιο σημείο, είναι αυτονόητο ότι το φόντο θα ήταν έστω και λίγο διαφορετικό. Προσέξτε την απόσταση μεταξύ των καρεκλών που φαίνονται πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Απέχουν από το τραπέζι τα ίδια εκατοστά. Είναι αυτονόητο ότι αν τα βίντεο είχαν γυριστεί σε διαφορετικούς χρόνους θα υπήρχε κάποια διαφορά. Εκτός αν πιστέψει κανείς ότι οι καρέκλες δεν μετακινήθηκαν ποτέ, ούτε από την καθαρίστρια του χώρου.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι η το κυβερνών κόμμα πριν ακόμη κερδίσει τις εκλογές του 2019 είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιεί την τεχνική του green screen όχι μόνο για τις ομιλίες του Κυριάκου αλλά και για τις δηλώσεις των τομεαρχών της θέλοντας να επενδύσει επικοινωνιακά. Σε σχετικό δημοσίευμα του in.gr, ήδη από τον Μάρτιο του 2018, αναφερόταν ότι η ΝΔ θα χρησιμοποιεί εφ’ εξής την τεχνική του Green Screen και μάλιστα όχι μόνον για τις δηλώσεις του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για τις δηλώσεις των τομεαρχών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter