Πάλι Κλαις: Ο Παντελής Κυραμαργιός γίνεται η φωνή των παιδιών που «δε συμβαδίζουν με το… “φυσιολογικό”»

Πάλι Κλαις: Ο Παντελής Κυραμαργιός γίνεται η φωνή των παιδιών που «δε συμβαδίζουν με το… “φυσιολογικό”»

Ο Παντελής Κυραμαργιός και οι No Pasaran μοιράζονται μαζί μας το δεύτερο τραγούδι από τη δισκογραφική τους συνεργασία: ένα συγκινητικό τραγούδι που τολμά μιλήσει για τα «δύσκολα» θέματα. Ένα τραγούδι που γίνεται η φωνή των παιδιών που, όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, «δε συμβαδίζουν με αυτό που διδάχτηκαν ως “φυσιολογικό”» και που πονάνε και αγωνιούν όταν συνειδητοποιούν ότι «δεν τους ταιριάζει το σώμα τους, ότι ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν είναι ο συνηθισμένος».

Το «Πάλι Κλαις», που κυκλοφορεί μαζί με music video από την Panik Oxygen, είναι ένα τραγούδι με αφορμή τα παιδιά, για τον τρόπο που βιώνουν το γίγνεσθαι που έχει διαμορφωθεί από τις προηγούμενες γενεές, αλλά και το μέλλον τους.

Το τραγούδι γεννήθηκε από μια σκέψη του Παντελή Κυραμαργιού για το παιδί του.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχω μια κόρη επτά χρονών. Με βομβαρδίζει με ερωτήσεις για το καθετί προσπαθώντας να κατανοήσει τον κόσμο.

Άραγε αύριο μεθαύριο, στην εφηβεία της, θα έρθει με την ίδια ευκολία να μου ζητήσει συμβουλές αν κάτι δεν πηγαίνει “καλά”; Αν νιώσει πως κάτι μέσα της δε συμβαδίζει με αυτό που διδάχτηκε ως “φυσιολογικό”;

Πόση αγωνία και πόσο πόνο κουβαλάνε τα παιδιά που συνειδητοποιούν ότι δεν τους ταιριάζει το σώμα τους, ότι ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός δεν είναι ο συνηθισμένος, ότι είναι διαφορετικά…

Αυτό το τραγούδι δεν είναι μόνο μια συγγνώμη για τη θλίψη και τον φόβο εκείνων των παιδιών. Είναι και μια πόρτα που θα μείνει πάντα ανοιχτή για τη Χαρά, αν τη χρειαστεί».

Το «Πάλι Κλαις» θα περιλαμβάνεται στον δίσκο που ετοιμάζει ο Παντελής Κυραμαργιός και θα ενορχηστρώσουν οι No Pasaran, βάζοντας την «μαγεία» της μπάντας.

Το βίντεο έφτιαξαν οι Kiss The Frog και την γραφιστική επιμέλεια έκαναν οι Creatures.

Απολαύστε το νέο τραγούδι του Παντελή Κυραμαργιού:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter