Πάλι πιάστηκε ψευδόμενος για την… «περιπέτειά» του ο Διαματάρης

Πάλι πιάστηκε ψευδόμενος για την… «περιπέτειά» του ο Διαματάρης

Επιβεβαίωση στην επιβεβαίωση για το Documento και… ψέμα στο ψέμα από τον Διαματάρη. 

Αν και επιτέλους ο Αντώνης Διαματάρης παραδέχτηκε ότι φέρει ευθύνη για το ότι καταπατούσε το ασυμβίβαστο όπως ορίζεται στο Σύνταγμα και στους νόμους από την πρώτη ημέρα που ορκίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, πάλι πιάστηκε ψευδόμενος.

Ο τέως υφυπουργός, που παραμένει φυσικά εκλεκτός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κείμενό του στην εφημερίδα Καθημερινή, με τίτλο «Κατηγορίες και αλήθεια: η περιπέτεια ενός υφυπουργού των Εξωτερικών» φαίνεται πως έσφιξε τα δόντια και παραδέχτηκε μετά από έναν μήνα και κάτι της παραίτησής του, ότι έσφαλε. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

«Θα αναφερθώ όμως στην κατηγορία ότι ήμουν ταυτόχρονα πρόεδρος (CEO) σε εταιρείες στις ΗΠΑ και υφυπουργός.

Ναι, στο θέμα αυτό φέρω ευθύνη. Με καθυστέρηση αντιλήφθηκα ότι αυτό που ήταν ρουτίνα στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ ήταν αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να μην προλάβω να ολοκληρώσω εγκαίρως τη διαδικασία αποδέσμευσής μου από τις εταιρείες αυτές. Mea culpa», έγραψε ο Διαματάρης.

Ευτυχώς που δεν επικαλέστηκε ξανά αφέλεια, αμέλεια και απροσεξία. Για πρώτη φορά μας ενημέρωσε, ή τουλάχιστον ισχυρίστηκε κάτι καινούργιο. Ότι είχε ξεκινήσει και τις διαδικασίες να αποδεσμευτεί από τις εταιρείες αλλά δεν πρόλαβε να τις… ολοκληρώσει. Άραγε αυτό γιατί δεν μας το έλεγε από την αρχή;

Ένα ένα φαίνεται να… «αποκαλύπτει» τα «στοιχεία» ο τέως υφυπουργός που βγήκε πρόσφατα να καμαρώσει στο twitter και να καρπωθεί τη χορηγία μαμούθ, των σχεδόν 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοίνωσε ότι θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με χρήματα του ελληνικού λαού φυσικά, στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης στις ΗΠΑ.

Το ψέμα

Όπως έκανε και πριν από ένα μήνα, ο Διαματάρης είπε ψέματα πως κατάλαβε με καθυστέρηση την παρανομία του από την παραμονή του ως CEO σε δυο εταιρείες. 

Στα τέλη Δεκεμβρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ μας είπε ότι ενημερώθηκε για το θέμα του ασυμβίβαστου μόλις προσγειώθηκε στην Αυστραλία για προγραμματισμένο του ταξίδι. Δηλαδή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όμως, ο κ. Διαματάρης γνώριζε τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου για το ασυμβίβαστο. Το Documento του είχε αποστείλει σχετικό ερώτημα προκειμένου να συμπεριλάβει την απάντησή του στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου. Όμως και αργότερα, στα τέλη Νοεμβρίου, ανακαλύπτοντας τη δεύτερη εταιρεία, τη μεσιτική με την οποία έκανε μπίζνες με ακίνητα όπως αποκαλύψαμε, του στείλαμε εκ νέου σχετικό ερώτημα. Και τότε όμως, σιωπή.

Το πτυχίο που… δεν ήταν πτυχίο αλλά ήταν;

Στο άρθρο του, ο Διαματάρης αναφέρθηκε και στο περίφημο πια πτυχίο από το Columbia που είχε αλλά… και δεν είχε.

«Είπα ότι για οικονομικούς λόγους δεν μπόρεσα “να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο σπουδών» και ότι «λυπάµαι αν η διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερµηνεία ως προς το ότι είµαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, εννοώντας το χαρτί, το δίπλωμα», γράφει για να επικαλεστεί για δεύτερη φορά μια επιστολή του Πανεπιστημίου που εμφάνισε στα ξαφνικά.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, όπως δήλωσε στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει το πτυχίο. Γιατί δεν το έδινε στη δημοσιότητα νωρίτερα και άφηνε να γίνεται ένα απίστευτο “πάρτι” εναντίον του στα social media;

Διότι, όπως γράφει, «παρά την καθημερινή, αφόρητη πίεση που ασκούσαμε στο πανεπιστήμιο, χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες για να εξασφαλίσω την επιστολή αυτή, καθότι πέρασαν 43 χρόνια(!) από τότε που τελείωσα και τα ρέκορντς μου είναι σε μικροφίλμ σε μια αποθήκη στη Νέα Ιερσέη».

Τελικά τί απ’ όλα αυτά ισχύει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter