Παλιά μου τέχνη…κόσκινο

Παλιά μου τέχνη…κόσκινο

Όταν ο κ. Μητσοτάκης,άμα τη εκλογή του, έλεγε ότι θα γυρίσουμε στη κανονικότητα, είχε απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος. Αλλά τι σημαίνει κανονικότητα για τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ;

Κανονικότητα σημαίνει, αριστεία κατ’ όνομα, ρουσφέτια, σκάνδαλα!Όλα αυτά είναιστο DNA τους και όπως ξέρουμε πολύ καλά το DNA δεν αλλάζει, γεννιέσαι με αυτό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ενδεικτικά με μερικά παραδείγματα.

Όταν λέμε αριστεία εννοούμε τον «άριστο» κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος ήταν ανίκανος ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας όπως χειρίστηκε το Μάτισύμφωνα με την τότε αντιπολιτευόμενη ΝΔ και καθαιρέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι «άριστος» ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης της ΝΔ.

Μετά έχουμε τον κ. Αντώνη Διαμαντάρη. Ξέρω ότι μόνο γυναίκες κρύβουν την ηλικία τους, αλλά στη περίπτωση του κ. Διαμαντάρη διαψεύστηκα πανηγυρικώς.

Στο βιογραφικό του λέει ότι είναι γεννημένος το 1959 ενώ έχει γεννηθεί το 1950. Γράφει ότι έχει σπουδάσει στο QueensCollege της Ν. Υόρκης και στο Columbia, αλλά από ότι απεδείχθη, πρέπει να είχε πάει μονοήμερη εκδρομή με το λύκειο σε αυτά τα Πανεπιστήμια…απέξω.

Κατά τ’άλλα ήταν «άριστος» για τον κ. Μητσοτάκη για να αναλάβει Υφυπουργός Εξωτερικών. Ας όψεται ο Εθνικός Κήρυκας, οικογενειακή υπόθεση.

Ρουσφέτια γίνονται; Εσείς θα το κρίνετε.

Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για να επανακαθορίσει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος, προκειμένου να ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, όταν ο ευνοούμενος του κ. Μητσοτάκη για τη θέση δεν διέθετε τα εκ του νόμου προσόντα. Ετσι για την τόσο κρίσιμη θέση δεν απαιτείται πλέον πτυχίο και αρκεί ως τυπικό προσόν η 10ετής επαγγελματική απασχόληση. Αριστεία με τα όλα της, αρκεί να διορίζονται τα «δικά μας γαλάζια παιδιά και χωρίς πτυχία».

Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να διορίσει ένα «δικό της παιδί» ως αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή στην ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), που είναι η μονάδα που ασχολείται με τα έργα ΕΣΠΑ. Ενώ οι υπάλληλοι στη ΜΟΔ δουλεύουν εκ περιτροπής, η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση της ΜΟΔ ΑΕ, θεώρησε ότι είναι λογικό, εν κρυπτώ, να καλύψει την θέση του Γενικού Διευθυντή. Όχι όμως με προκήρυξη και κρίση, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ΜΟΔ ΑΕ για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά με τη γνωστή μέθοδο της τοποθέτησης «αναπληρωτή» Γενικού Διευθυντή.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όσο προχωράμε θα ανακαλύπτουμε και άλλα μαργαριτάρια!

Σκάνδαλα υπάρχουν; Όχι, μακριά από εμάς!

Από τέλη Μαρτίου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ένα έκτακτο πακέτο διευκολύνσεων χρήσης των πόρων του ΕΣΠΑ με τον τίτλο CoronavirusResponse Investment Initiative (Plus), στο πλαίσιο του οποίου αφήνει ουσιαστικά ελεύθερη τη μεταφορά πόρων εντός του ΕΣΠΑ και καθιστά επιλέξιμο το επίδομα των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε είδους «κατάρτιση».

Αλλά επειδή η ΝΔ είναι μαθημένη αλλιώς και πονηρά σκεπτόμενη, (σιγά εν κρίση κορονοϊού μην μας πάρει είδηση κανένας), ήθελε να βολέψει κάποια ΚΕΚ αγαπημένα!

Αλήθεια, πώς μεθοδεύτηκε η επιλογή τωνΣυστημάτων Τηλεκατάρτισης 6 εταιρειών, οι οποίες θα πάρουν 36 εκατ. από τα 193 εκατ. του επίμαχου επιδόματος των επιστημόνων;

Επιτρέπεται αντί να ενταχθούν οι επιστήμονες στο επίδομα των 800 ευρώ να λαμβάνει το κάθε ΚΕΚ το μερίδιο των 470 ευρώ «ως δωράκι» χωρίς να κάνει τίποτα; Αλήθεια, πόσοι παίρνουν εκατομμύρια ευρώ καθήμενοι στον καναπέ τους;

Φυσικά εάν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη δεν πας μπροστά. Και η σύμβουλος του κ. Βρούτση κ. Ευγενία Παπαβασιλείου έχει μπάρμπα στην Κορώνη και πάει μπροστά!!

Τα ΚΕΚ «Ευκλείδης» που ανήκουν στην οικογένεια Παπαβασιλείου δραστηριοποιούνται από κοινού με τα ΚΕΚ “Μάστερ” και “Δήμητρα”, που ανήκουν στους επιχειρηματίες Μανωλίτση και Πιτσούλη αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους τρεις από τις επτά πλατφόρμες που θα μοιραστούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ από τα 193 συνολικά εκατομμύρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» (12.4.2020), «το όνομα του κ.Πιτσούλη είχε φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το διάστημα 2011-2014, όταν αποκαλύφθηκε πως μία σειρά ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει είχαν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα. Ο κ. Πιτσούληςέβρισκε πάντα τρόπο να τροφοδοτείται από τα εθνικά και ευρωπαϊκά ταμεία, αφού το δημιούργημά του η ΜΚΟ “ΚΕΣΣΑ Δήμητρα” μόνο το διάστημα 2000-2004 πήρε χρηματοδότηση 2.300.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Φυσικά αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τα «voucher της αρπαχτής», η κυβέρνηση άφησε την κατάρτιση και είπε ότι θα δώσει τα 600 ευρώ και όχι τα 800 ευρώ που δικαιούνται οι επιστήμονες.Ο κ. Βρούτσης αποφεύγοντας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, περιορίστηκε με ανακοίνωση του να αποδώσει την κατάργηση ενός προγράμματος που θα στοίχιζε 190 εκατομμύρια ευρώ σε «τυχόν αστοχίες οι οποίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».

Αλήθεια πόσες «αστοχίες» θα βρούμε και θα διορθωθούν αναίμακτα;Τουλάχιστον αφού ήθελαν να βολέψουν ημέτερους, δεν το έκαναν πιο διακριτικά όπως το έκανε ο Άδωνης με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον συγγενή του Πουλή με την μερίδα φακές που τις πουλούσαν σαν αυγοτάραχο;

Χαίρε κανονικότητα της ΝΔ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο και εις άλλα με υγεία!!!

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / Μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter