Παλιά μου τέχνη κόσκινο το… πόθεν έσχες της οικογένειας Μητσοτάκη

Παλιά μου τέχνη κόσκινο το… πόθεν έσχες της οικογένειας Μητσοτάκη

Εκτός του υιού Μητσοτάκη και της συζύγου του, περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του στη Γαλλία φέρεται να απέκρυπτε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία έχει αποκαλύψει το Documento, παρουσιάζει συγκλονιστικές ομοιότητες με παλαιότερη υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού και η σύζυγός του Μαρίκα.

Στο Documento που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή (25 Ιουλίου), εκτός των νέων αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη και τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έχουν παρανομήσει, φέρνουμε στο φως και πρακτικά της Βουλής από τα οποία προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως βουλευτής, αρχηγός της ΝΔ αλλά και ως πρωθυπουργός απέκρυπτε περιουσία της συζύγου του στη Γαλλία.

Από όσα την εποχή εκείνη, δηλαδή το 1990, είχαν ειπωθεί στη Βουλή, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει όχι απλώς ότι ο πατέρας Μητσοτάκης δεν δήλωνε περιουσιακά στοιχεία του, αλλά και ότι προκειμένου να αποκρούσει τις επιθέσεις της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποιούσε επιχειρηματολογία την οποία σήμερα έχει υιοθετήσει ο γιος του.

Συγκεκριμένα, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στριμώχτηκε από τις αποκαλύψεις, μαντέψτε… Παρουσίασε, ακριβώς όπως κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης του ακινήτου στην κόρη του.

Το θέμα όμως παρουσιάζει κι άλλη σοκαριστική ομοιότητα. Ενώ ο Μητσοτάκης δήλωνε πως έχει κάνει παραχώρηση, η Μαρίκα Μητσοτάκη εμφανιζόταν να διεκδικεί για το διαμέρισμα της στο Παρίσι, το οποίο ο σύζυγός της δεν δήλωνε, αποζημίωση από το γαλλικό κράτος, ως η νόμιμη ιδιοκτήτριά του.

Φαίνεται με άλλα λόγια πως η οικογένεια Μητσοτάκη, εκτός από τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες έχει και συγκεκριμένη μανιέρα επιχειρημάτων, η οποία περιλαμβάνει από ιδιωτικά συμφωνητικά, μέχρι δηλώσεις για «αποξένωση» από περιουσιακά στοιχεία.

Μοναδική ίσως διαφορά είναι ότι τουλάχιστον ο πατέρας Μητσοτάκης και η τότε ΝΔ σε αντίθεση με τον σημερινό πρωθυπουργό είχαν τουλάχιστον το σθένος –έστω κι αν τα επιχειρήματά τους δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικά- να αντιμετωπίσουν το δριμύ κατηγορώ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και όχι μέσω εξωδίκων και απειλών για αγωγές.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα διαβάσετε στο φύλλο της Κυριακής μαζί με τις νέες αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες της πρωθυπουργικής οικογένειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter