Πάμε και όπου βγει 2.0

Πάμε και όπου βγει 2.0

Ξέρετε, φαντάζομαι, ποιος φταίει για το στέγαστρο Καλατράβα, ε; Ο Τσίπρας. Φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με το ρούτερ πήρε και το εγχειρίδιο συντήρησης του στεγάστρου στο ΟΑΚΑ. Ήθελαν, δηλαδή, οι άνθρωποι να το συντηρήσουν, όπως θα έπρεπε, αλλά δεν ήξεραν πώς. Είχε πάρει ο Τσίπρας το εγχειρίδιο σπίτι του. Τον έπαιρναν συνεχώς τηλέφωνο, αλλά αυτός τη μία ήταν διακοπές, την άλλη είχε πάει γήπεδο και έτσι, τι να κάνουν, περίμεναν πότε θα το επιστρέψει για να ξεκινήσουν οι εργασίες…

*** Η φάση είναι εντελώς «πάμε και όπου βγει». Παντού, σε όλα. Απλά έχουμε μάθει να ζούμε έτσι και να συμβιώνουμε μεταξύ μας. Πόσο πιο κάτω είναι ο πάτος του βαρελιού δεν ξέρω, αλλά πού θα πάει, το μάθουμε τα επόμενα 3,5 χρόνια.

*** Φανταστείτε μόνο πόσοι άνθρωποι παρακολούθησαν το τελευταίο διάστημα είτε αγώνες, είτε συναυλίες στο ΟΑΚΑ και που απλά στάθηκαν τυχεροί. Διότι ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Υπήρχε έκθεση, ενώ το καλοκαίρι του 2021 παραδέχθηκε τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Λευτέρης Αυγενάκης, στην παρουσίαση (τρομάρα τους) του «ΟΑΚΑ 2.0» ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού έλεγε ότι από το καλοκαίρι του 2019 δούλευαν καθημερινά για τον εκσυγχρονισμό του και πως το επόμενο διάστημα θα βλέπαμε ένα ΟΑΚΑ και θα τρίβαμε τα μάτια μας.
Είπαμε, σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

*** To Documento, υπενθυμίζω, είχε αποκαλύψει την «εγκατάλειψη και σαπίλα στο ΟΑΚΑ 2.0», έπειτα από αυτοψία του στον χώρο, αναδεικνύοντας τις εικόνες πλήρους εγκατάλειψης πίσω από τη φρεσκοβαμμένη είσοδο. Κανένα αυτί δεν ίδρωσε, όπως δεν ιδρώνει 4,5 χρόνια τώρα…

*** Το Documento αποκάλυψε την Κυριακή ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπήκε σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ μετά από απαίτηση ξένων δυνάμεων. Και τι έκανε ο Ανδρουλάκης; Αντί να ζητήσει εξηγήσεις από τον Μητσοτάκη – όπως θα μπορούσε να κάνει και στο debate – επιτέθηκε στους δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

*** Νταξ, ο Μπέος είναι αυτός που είναι. Τι να κανς, να κατς να μαλώς για να χαστούκ;

*** Φανταστείτε τώρα αυτό να είχε γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να είχε χτυπήσει κάποιον ο Πολάκης και να έλεγε ο Νίκος Παππάς: «έχει αυτό το ύφος διαχρονικά». Φανταστείτε τι θα ακούγαμε και τι διαβάζαμε.

*** Και ο Μπέος, εννοείται, θα ξαναβγεί. Όπως βγήκαν και όλοι οι υπόλοιποι.

*** «Το χθεσινό ψωμί, τα κοτσάνια και τις φλούδες των λαχανικών και όχι μόνο: πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τα περισσεύματα μεταμορφώνοντάς τα σε νέα, νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα». Η Καθημερινή μας ενημερώνει ότι μπορούμε να φάμε αυτά που πετάγαμε.
Επίσης, μπορούμε να δοκιμάσουμε να φάμε κατσαρίδες και μύγες.
Θα μπορούσαμε, ακόμα, να φοράμε ως κάλτσες ή ρούχα τις σακούλες από τις συσκευασίες. Ξέρετε τι ωραία κάλτσα θα ήταν η σακούλα από το ψωμί του τοστ;
Επίσης τα τενεκεδάκια από τις κονσέρβες μπορούμε να τα κάνουμε πιάτα και τα αντίστοιχα από τα αναψυκτικά μπορούμε να τα κάνουμε ποτήρια.
Θα κοβόμαστε λίγο, αλλά δεν πειράζει.

*** Έχω και εγώ έναν φίλο που δεν φοράει ποτέ κράνος και φυσικά τον κράζει όλη η παρέα. Εντάξει, δεν είναι βέβαια και σαν τον Βουλγαράκη που το διαφημίζει κιόλας. Ούτε υπουργός έχει υπάρξει και να πληρώνεται από δημόσιο χρήμα.

*** Δεν έχει μεγάλη σημασία αν βυθίστηκε τελείως η αεροπορική βάση στο Στεφανοδικείο ενώ ήξεραν και οι πέτρες για την κακοκαιρία που ερχόταν. Σημασία έχει να βρεθεί αυτός που τράβηξε τις φωτογραφίες με τα βυθισμένα ελικόπτερα που ήταν παροπλισμένα, αλλά που τελικά αποδείχθηκε ότι επιχειρούν ακόμα…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter