Πάμε και όπου βγει

Πάμε και όπου βγει

Η φράση που λέγεται ότι ειπώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας «πάμε και όπου βγει», δώδεκα λεπτά πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τείνει να γίνει το μότο επιβίωσης σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, εν έτει 2023.

Όλα κυλούν κατά τύχη στη χώρα επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς προγραμματίζονται μόνο ότι απαξιώνουν τη δημόσια περιουσία, ταΐζουν τα ταμεία των ομίλων της διαπλοκής, των μεγαλοεργολάβων φίλων και υπουργών του.

Η χώρα βρίσκεται πλέον στο σημείο μηδέν. Δεν μπορεί να πάει πιο κάτω. Ό,τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα. Πρέπει να ακουστούν αυτοί που τόσα χρόνια φωνάζουν ότι η Δεξιά έχει διαλύσει τα πάντα. Την Υγεία, την Παιδεία, τους Δημόσιους Οργανισμούς. Υπάρχουν Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και το Documento, που φωνάζουν για την καταστροφή που έχει επιφέρει στη χώρα η τετράχρονη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πάμε και όπου βγει». Ολα επαφίονται στην τύχη. Οτιδήποτε έχει σχέση με την προστασία των πολιτών επαφίεται στην τύχη και στην καλή θέληση κάποιων. Διαλύουν το ΕΚΑΒ, διαλύουν το ΕΣΥ, διαλύουν τον ΟΣΕ, διαλύουν την εκπαίδευση.

Για να τα δώσει όλα στους φίλους του. Για να αναγκαστούν οι πολίτες να πληρώσουν για να μην ζουν στην τύχη. Για να μην πορεύονται στη ζωή τους και όπου βγει.

Και αν δεν βγει, να έχουν την ατομική ευθύνη. Όπως η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να ρίξει την ευθύνη του τραγικού δυστυχήματος αποκλειστικά και μόνο στον σταθμάρχη. Η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που άφησε στην τύχη τους, τους εκατομμύρια επιβάτες του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου αποκρύπτεται.

Επί τρία χρόνια αρνήθηκε να δημιουργήσει επιτροπή διερεύνησης συμβάντων και μόλις ένα μήνα πριν ψήφισε νόμο για νέο Οργανισμό Διερεύνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά που το πάει και τι ακριβώς θέλει αλλά αδιαφορεί προκλητικά για τους πολίτες αυτής της χώρας. Αδιαφορεί για το αν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν. Για αυτόν είναι αναλώσιμοι. Όπως αναλώσιμοι είναι οι σταθμάρχες του ΟΣΕ για τους οποίους προκηρύσσονται θέσεις εξάμηνης διάρκειας. Ίσα να περάσουμε τις εκλογές και μετά βλέπουμε.

Μόνο που πλέον οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αναλώσιμοι. Δεν μπορούν να προχωρούν στη ζωή τους και όπου βγει.

Και για να γίνει αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος, από το αναλάβει την ευθύνη της διακύβερνησης της χώρας μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση που να σέβεται τους πολίτες, να προστατεύει τη ζωή τους και να έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με το «πάμε και όπου βγει».

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter