ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Να αποσυρθεί η αγωγή Απόστρατων κατά Μπογιόπουλου – Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Να αποσυρθεί η αγωγή Απόστρατων κατά Μπογιόπουλου – Όχι στη φίμωση των δημοσιογράφων

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ την κίνηση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να καταθέσει αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Ζητά την απόσυρσή της και θέτει ως αίτημα των ανθρώπων του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, να σταματήσουν οι διώξεις των δημοσιογράφων και να καταργηθούν οι νομοθετικές διατάξεις που αποσκοπούν στη φίμωση των δημοσιογράφων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με τίτλο «Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αγωγή κατά του Νίκου Μπογιόπουλου» είναι η εξής;

«Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο Νίκο Μπογιόπουλο και καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να καταθέσει αγωγή εναντίον του με τον ισχυρισμό της «συκοφαντίας» ζητώντας τη φυλάκιση του για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί» και το ποσό των 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη».

Αφορμή για αυτή την ενέργεια είναι όσα είπε ο συνάδελφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και αναφέρονταν σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 με τίτλο «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ» με αναφορά στις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Μια «γιορτή μίσους» σαν αυτές που έχουν τιμήσει κατά καιρούς χρυσαυγίτες, διάφορα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και των συνεργατών τους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Φαίνεται ότι κάποιοι, όπως η ΕΑΑΣ, πέρα από τη φασιστική φρασεολογία της εποχής των εκτελέσεων και των εξοριών, των δολοφονιών αγωνιστών, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφων, καταφεύγουν και στις μεθόδο των διώξεων και των μηνύσεων απέναντι σε όσους καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αντικομμουνιστικές πρακτικές. Οι οργανωτές «γιορτών» μίσους απέναντι στο λαό μας, στοχεύουν στη συκοφάντηση της ιστορίας και των αγώνων του επειδή ακριβώς η πείρα αυτών των αγώνων συμβάλλει σε συμπεράσματα για τους αγώνες των εργαζομένων στις σύγχρονες συνθήκες, κόντρα στην πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών μας, ενισχύοντας τα αφεντικά και την εκμετάλλευση. Γι’ αυτό πασχίζουν να εμποδίσουν και αντιμετωπίζουν με διώξεις όσους αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια.
Επιπλέον, το γεγονός ότι η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), φορέας που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό, καθιστά υπόλογη την ίδια την κυβέρνηση.
Απαιτούμε:
–Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αγωγή κατά του Ν. Μπογιόπουλου.

–Να σταματήσουν οι διώξεις των δημοσιογράφων και να καταργηθούν οι νομοθετικές διατάξεις που αποσκοπούν στη φίμωση των δημοσιογράφων.

Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, και θέτουμε επιπλέον ως εργαζόμενοι στον Τύπο, τους αγώνες του οργανωμένου εργατικού ταξικού κινήματος ως αντικείμενο πάλης που αφορά και στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού, κόντρα στην παραπληροφόρηση, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την παραχάραξη της ιστορίας.

Αθήνα 13 Ιούλη 2021»

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter