Πάμπλο Γκαρσία: «Θα δώσουμε τα πάντα, να κερδίσει ο καλύτερος»

Πάμπλο Γκαρσία: «Θα δώσουμε τα πάντα, να κερδίσει ο καλύτερος»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, ενόψει του αυριανού τελικού με τον Ολυμπιακό, και υποστήριξε πως ένας τελικός χρειάζεται κρύο μυαλό και ζεστή καρδιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Γκαρσία:

Για τα αγωνιστικά: «Η συμμετοχή του Ομάρ (Καντουρί) θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ξέρουμε τον αντίπαλο, γνωρίζουμε πως θα έχουμε έναν καλό διαιτητή. Θέλουμε να δώσουμε τα πάντα και να κερδίσει ο καλύτερος. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους παίκτες. Με βοήθησαν να κάνω πιο εύκολη τη δουλειά μου. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε όλους τους παίκτες για τη φετινή σεζόν. Ο Ίνγκασον έπαιξε για μεγάλο διάστημα με ενοχλήσεις και αποτελεί παράδειγμα για όλους».

Για το αν μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις: «Αν αλλάξουμε πολλά, τακτική, ενδεκάδα, μπορεί να υπάρξει. Πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει. Ωστόσο ξέρουμε πολύ καλά, ότι σε τέτοια παιχνίδια, έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχεις κρύο μυαλό και καυτή καρδιά».

Για το πόσο διαφορετικό περιμένει τον Ολυμπιακό: «Γνωρίζουμε την αντίπαλη ομάδα. Ωστόσο το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό, μιλάμε για έναν τελικό που μπορεί να κριθεί στα 90 λεπτά, αλλά μπορεί και να έχει παράταση ακόμα και πέναλτι…».

Για τα συναισθήματα του για τον πρώτο τελικό ως προπονητής: «Είμαι χαρούμενος γιατί είναι ένας από τους στόχους που είχαμε. Πρέπει να τα δίνουμε όλα, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και τίποτα άλλο…»

Για το αν περιμένει να δει τους παίκτες του «με το μαχαίρι στα δόντια» όπως έλεγε ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής: «Ένας αντίπαλος ποδοσφαιριστής το είχε πει αυτό. Ότι πρέπει να μπούμε, να παίξουμε με το μαχαίρι στα δόντια. Μετά, έφαγε μια αγκωνιά στα δόντια και του είπα, είδες έχασες τα δόντια σου τώρα!»

Για το αποτέλεσμα του τελικού και αν θα κρίνει κάτι ενόψει της επόμενης σεζόν: «Νομίζω ότι σε κάθε ομάδα, θα πρέπει να γίνεται ένας γενικότερος απολογισμός όλων των πεπραγμένων. Τι πήγε καλά, τι δεν πήγε, τι πρέπει να βελτιωθεί και πως. Αυτό δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα ενός αγώνας, όσο σημαντικός κι αν είναι αυτός. Αυτός, είναι ο δικός μου τρόπο σκέψης».

Για το αν παίζει μεγαλύτερο ρόλο η πνευματική από την αγωνιστική ετοιμότητα στον αυριανό τελικό: «Αυτό που προσπαθούμε πάντα, είναι να φτάσουν όλοι οι παίκτες στο 100% στον αγώνα. Ψυχολογικά και αγωνιστικά. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου, ο Πάμπλο Γκαρσία απευθύνθηκε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη, δηλώνοντας: «Είμαι πάντα χαρούμενος εδώ, είμαι πολλά χρόνια εδώ. Είμαι ευγνώμων και πάντα θα είμαι. Ευχαριστώ την οικογένεια Σαββίδη για την ευκαιρία που μου έδωσε. Πάντα θα είμαι ευγνώμων, είμαι δεν είμαι εδώ, για όλα αυτά που έχω εισπράξει από τον κόσμο, τη στήριξη που έχω. Ακόμα κι από αυτούς που δε με στηρίζουν, γιατί δε μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους».

Σε ερώτηση για την κριτική γύρω από το πρόσωπό του, ο κόουτς, είπε: «Η κριτική υπάρχει πάντα. Απλά κάποιες φορές γίνεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter