Πάμπλο Ιγκλέσιας: Σ΄αυτή τη χώρα ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι της Ρεάλ Μαδρίτης, ετεροφυλόφιλος και συντηρητικός

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Σ΄αυτή τη χώρα ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι της Ρεάλ Μαδρίτης, ετεροφυλόφιλος και συντηρητικός

Ο γενικός γραμματέας των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, υπερασπίστηκε και χαρακτήρισε «φυσιολογική» την επιλογή του Ζεράρ Πικέ, να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. 

Σύμφωνα με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, οι αποδοκιμασίες κατά του Πικέ, σε διάφορα ισπανικά γήπεδα «για τη συμμετοχή στην πολιτική κινητοποίηση της 1ης Οκτωβρίου», αποκαλύπτουν «τον πολιτισμό που προωθείται από της ελίτ» που δεν αναγνωρίζουν την ποικιλομορφία της Ισπανίας.

«Αυτή η χώρα έχει προσπαθήσει να πει ότι ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι της Ρεάλ Μαδρίτης, ετεροφυλόφιλος και συντηρητικός, και αυτό είναι ένα ψέμα για το ποδόσφαιρο και για το σύνολο της χώρας μας», εξήγησε ο Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Επανεξετάζοντας μία πολυεθνική Ισπανία», όπου χρησιμοποίησε διαφορετικές αναφορές στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να εκθέσει την ιδέα του για τον πατριωτισμό και το όραμα της χώρας.

«Είναι φυσιολογικό ότι μια ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα έχει παίκτες δεξιούς, αριστερούς, που αισθάνονται βαθιά Καταλανοί, ή βαθιά Βάσκοι, όπως παίκτες που είναι ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας των Podemos, μιλώντας για τους εορτασμούς στις επιτυχίες της εθνικής ομάδας, όπου οι παίκτες της «La Roja» πανηγυρίζουν κρατώντας με διαφορετικές σημαίες, ως ένδειξη της πολυμορφίας της Ισπανίας, που αντικατοπτρίζεται στον κόσμο του αθλητισμού.

«Είμαι υπερήφανος που έχουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα που γιορτάζει έτσι, γιατί εκφράζει την ποικιλομορφία της χώρας μας», συμπλήρωσε ο Ιγκλέσιας, που χαρακτήρισε ως «πρόβλημα πολιτικό» που σε έναν τελικό του Copa del Rey μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Αθλέτικ Μιλμπάο, οι οπαδοί αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο.

Μάλιστα ο Ιγκλέσιας έχιε προτείνει το Copa del Rey (Κύπελλο Βασιλιά) να μετονομαστεί σε «Copa de la Fraternindad» (Κύπελλο αδερφοσύνης) και ο τελικός να διεξάγεται πάντα στο γήπεδο της Rayo Vallecano.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter