Παναγία των Παρισίων: Εννέα αιώνες στις φλόγες, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Παναγία των Παρισίων: Εννέα αιώνες στις φλόγες, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Με αφορμή την πύρινη καταστροφή της Notre Dame, δυο κείμενα της Αιμιλίας Ιωαννίδου και του Νίκου Μπελαβίλα δίνουν την πλήρη εικόνα για το γεγονός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης αυτές τις μέρες. Εικονογράφηση Sakui(Σάκης Κουτσαντάς).

Ο διάσημος γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσογκ βρέθηκε για λίγες μέρες στην Ελλάδα καλεσμένος του Ιδρύματος Ωνάση και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης είχε την ευκαιρία να έχει μαζί του μια κουβέντα εφ όλης της ύλης.

Ο σκηνογράφος της Φανί Αρντάν Τομπίας Χοάιζελ μιλά στον Σπύρο Οικόπουλο για τη συνεργασία τους στη «Λαίδη Μακμπέθ του Μτσενσκ» που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε λίγες μέρες.

Η Αιγύπτια ψυχίατρος, συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναουάλ αλ Σααντάουι μιλάει αποκλειστικά στο Documento και στην Έμυ Ντούρου για τις διώξεις που υπέστη λόγω των ιδεών της, για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο και για τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό και θρησκευτικό σύστημα.  

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Αγγελος Παπαδημητρίου με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του «Λάικ» δίνει συνέντευξη στην Εμυ Ντούρου κι αναφέρεται στη σχέση του με το facebook, το θέατρο και την τύχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

Ο σκηνοθέτης Εκτορας Λυγίζος συναντήθηκε με την Αφροδίτη Ερμίδη στις πρόβες της παράστασης «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» και ανέλυσε τους λόγους που τον έκαναν να καταπιαστεί με το δημοφιλέστερο έργο του Σαίξπηρ.

Η έκθεση «Aidez le peuple grec: Η αντιδικτατορική συλλογή της οικογένειας Meynaud» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζει τεκμήρια μιας πολύτιμης αρχειακής συλλογής. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο δημοσιογράφος και μπλόγκερ Mahmoud Ηassino, πρωταγωνιστής του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Mr Gay Syria», βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του Outview Film Festival και μίλησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τις ζωές των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη Συρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter