Παναγία των Παρισίων: Επέζησαν της φωτιάς 200.000 μέλισσες!

Παναγία των Παρισίων: Επέζησαν της φωτιάς 200.000 μέλισσες!

Οι μέλισσες που ζουν στη στέγη της Παναγίας των Παρισίων ζουν και βασιλεύουν έχοντας επιζήσει της μεγάλης φωτιάς που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του καθεδρικού ναού, όπως δηλώνει ο Νίκολας Ζαν, μελισσοκόμος, στο CNN.

«Μου τηλεφώνησε ο Αντρέ Φινό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Παναγίας των Παρισίων, και μου είπε πως πετούσαν μέλισσες γύρω από τις κυψέλες που σημαίνει πως είναι ζωντανές», είπε ο Ζαν.

«Μετά τη φωτιά κοίταξα τις φωτογραφίες από τα drone και είδα πως οι κυψέλες δεν είχαν καεί αλλά δεν υπήρχε τρόπος να μάθω αν οι μέλισσες είχαν επιζήσει. Τώρα ξέρω πως είναι δραστήριες. Πρόκειται για μεγάλη ανακούφιση».

Ο καθεδρικός ναός φιλοξενεί από το 2013 τρεις κυψέλες στον πρώτο όροφο πάνω στην οροφή του σκευοφυλακίου, ακριβώς κάτω από τη ροζέτα. Κάθε κυψέλη φιλοξενεί περίπου 60 χιλιάδες μέλισσες.

https://www.instagram.com/p/BwU6vtoHqoU/

Ο Ζαν δήλωσε ότι οι κυψέλες δεν επηρεάστηκαν από τη φωτιά καθώς βρίσκονταν περίπου 30 μέτρα κάτω από την κύρια στέγη όπου εξαπλώθηκε η φωτιά.

Όπως λέει, το κερί λιώνει στους 63 βαθμούς. Αν είχε ανέβει εκεί η θερμοκρασία το κερί θα έλιωνε και θα παγίδευε τις μέλισσες, θα είχαν χαθεί.

Σημειώνει μάλιστα πως το πιθανότερο είναι να είχαν γεμίσει καπνό, κάτι που δεν δημιουργεί πρόβλημα, σε αντίθεση με του τι συμβαίνει στους ανθρώπους.

https://www.instagram.com/p/BwZScZLHFH8/

Οι μέλισσες δεν έχουν πνεύμονες και εδώ και αιώνες ο άνθρωπος χρησιμοποιεί συσκευές παραγωγής καπνού.

Όπως αναφέρει με τις συσκευές καπνού που παράγουν ένα βαρύ πυκνό κρύο καπνό, οι μέλισσες μπουκώνονται με μέλι ενώ οι μελισσοκόμοι κάνουν τη δουλειά τους.

«Είμαι απίστευτα λυπημένος για την Παναγία των Παρισίων επειδή είναι ένα πανέμορφο κτίριο, και καθώς είμαι καθολικός σημαίνει πολλά για μένα. Αλλά ακούγοντας πως οι μέλισσες επέζησαν, αυτό είναι υπέροχο, μου έδωσε μεγάλη χαρά. Δόξα των θεώ οι φλόγες δεν τις άγγιξαν. Πρόκειται για θαύμα» πρόσθεσε.  

https://www.instagram.com/p/BV7LUDRhmmH/

https://www.instagram.com/p/BpkhEVTnmqo/

https://twitter.com/SBApiaryGardens/status/1117948794614755328

Πηγή: CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter