Παναγία των Παρισίων: Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις στους εργάτες – Το επικρατέστερο σενάριο για τη φωτιά

Παναγία των Παρισίων: Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις στους εργάτες  – Το επικρατέστερο σενάριο για τη φωτιά

Λίγες μόνο ώρες μετά την κατάσβεση της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη τις ανακρίσεις προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ένας ένας οι εργάτες που βρισκόντουσαν μέσα στο καθεδρικό ναό για τις εργασίες ανακαίνισης λίγες μόνο ώρες πριν ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του, καταθέτουν στις αρχές.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για την «ακούσια καταστροφική πυρκαγιά».

Διαβάστε επίσης: Η Παναγία των Παρισίων μετράει τις πληγές της – Το Ακάνθινο Στεφάνι και οι ροζέτες που σώθηκαν

Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα ανακοίνωσαν ότι σε πρώτη φάση αντιμετωπίζουν τη μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων ως ατύχημα αποκλείοντας έτσι το σενάριο του εμπρησμού, συμπεριλαμβανομένης και της εκδοχής της τρομοκρατικής ενέργειας.

Ωστόσο, ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτει είναι η ακριβής ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ζαν Κλοντ Γκαλέ, οι εργάτες είχαν ολοκληρώσει τη δουλειά τους στις 17.30 μ.μ, ώρα Γαλλίας, περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά προτού ξεσπάσει η φωτιά, δηλαδή στις 18.50 ώρα Γαλλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=TfNHaBeirYc

«Οι συναγερμοί ήχησαν και οι επισκέπτες εκκένωσαν το κτίριο»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του καθεδρικού ναού Αντρέ Φινό, επισήμανε πως «όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στη Notre Dame, ήχησαν οι συναγερμοί του καθεδρικού ναού και οι επισκέπτες στη Notre-Dame άρχισαν γρήγορα να εκκενώνουν το κτίριο… Οι εργάτες είχαν σταματήσει τις εργασίες από τις 17:00 έως τις 17:30 ώρα Γαλλίας».

«Αλλά δεν είμαστε σίγουροι εάν είχε απομείνει κάποιος. Δύο εταιρείες από την Ανατολική Γαλλία (η Meuse και Meurthe-et-Moselle) είχαν αναλάβει αυτό το έργο αποκατάστασης», προσθέτει.

Μάρτυρες δήλωσαν πως ο πρώτος συναγερμός από τα συστήματα πυρασφάλειας του ναού χτύπησε στις 18:20, τοπική ώρα το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας για τους καθολικούς. Αν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκένωσης του ναού, οι έρευνες που έγιναν δεν εντόπισαν φλόγα, παρά μόνο στις 18:45. Τότε, οι συναγερμοί ήχησαν ξανά, η ύπαρξη φωτιάς επιβεβαιώθηκε και ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης. 



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter