Παναγιώτης Κοντολέων: Καημένε Κοριολέοντα…

Παναγιώτης Κοντολέων: Καημένε Κοριολέοντα…

Ο Παναγιώτης Κοντολέων ήταν ο άριστος των αρίστων του Μητσοτάκη, με ειδίκευση στην προστασία του έθνους από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Μπορεί το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του να αποδείχτηκαν μούφα, το βιογραφικό του όμως περιγράφει την προσήκουσα λούφα: διευθυντικό στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας, ήτοι εταιρειών security!

Δεν περιγράφει, βέβαια, ούτε καν αναφέρει ότι η εταιρεία του πρόσφερε «υπηρεσίες φύλαξης» στην εν Αθήναις πρεσβεία του μεγάλου συμμάχου. Ή ότι είναι ειδικός στις…«επισυνδέσεις». Πράγμα που προφανώς αποτέλεσε αξία χρήσης, που προστιθέμενη στην αξία της αφοσίωσής του στον Μητσοτάκη είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει για χατίρι του ο νόμος και να βρεθεί αφεντικό της ΕΥΠ. Μέχρι προχτές. και δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά γι’ αυτή του την επιτυχή δράση. Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι υπό τις εντολές του η ΕΥΠ παρακολουθούσε ένα δημοσιογράφο – τον Θανάση Κουκάκη. Αλλά οι εξηγήσεις του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ήταν πολύ πειστικές. Με παρακάλεσε μια ξένη υπηρεσία να παγιδεύσω το τηλέφωνο ενός Ελληνα δημοσιογράφου που ερευνούσε τις πρακτικές κάποιων ελληνικών τραπεζών. Αρα εθνικός ο λόγος της… «επισύνδεσης». Κι αν έτσι ερμηνεύει τον «εθνικό λόγο», δεν είναι να απορεί κανείς που κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός των επισυνδέσεων. Μέχρι την αποσύνδεση του ίδιου από τον συνδετήρα του Μαξίμου.

Ξένη υπηρεσία τον παρακάλεσε να παρακολουθήσει και τον Ανδρουλάκη. Ενώ ενδιαμέσως καταγγέλθηκε παρακολούθηση των τηλεφώνων του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25. Από αγνώστους… Και αποκαλύφθηκε ότι οι «επισυνδέσεις» επί Κοντολέοντος πολλαπλασιάστηκαν όπως τα ψάρια της Κανά. Αρχων των κοριών ο Κοντολέων! Ο οποίος θα έπρεπε να προστατεύει τις συνδιαλέξεις των ημεδαπών και όχι να τις κάνει πεσκέσι σε αλλοδαπούς, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οποιον απασχολούν μπορεί να εντρυφήσει στα επιχειρηματικά και στις υπόγειες διαδρομές –πουλάω, ξεπουλάω, αγοράζω, πιάστε τον κοριό…– στις οποίες εμπλέκεται η βασιλική οικογένεια της χώρας. Με αυτοφωράκια τον πρωθυπουργικό ανεψιό.

Φταίνε, θα πείτε, για όλα αυτά μόνο ο Κοντολέων ή ο Δημητριάδης; Δεν κάνει μπιπ μπιπ στα κεραμίδια ότι αφού ο Μητσοτάκης διόρισε τον Κοντολέοντα εθνικό ωτακουστή και έστεψε τον ανεψιό του πρωτοσύγκελλο του Μαξίμου και σύνδεσμο με τον διοικητή της ΕΥΠ, αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός των αθλίων πάντων; Υπάρχει άνθρωπος να πιστεύει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και ο πρωθυπουργός ακολουθούσε; Αν είναι δυνατόν σε ευνομούμενη πολιτεία με τόσο αυστηρή ιεραρχία! Η κανονικότητα επιτάσσει ο Μητσοτάκης να μαγειρεύει τους κοριούς, ο Δημητριάδης να τους μεταφέρει στον δίσκο κι ο Κοντολέων να τους σερβίρει στους «στόχους». Και η εκτόπιση των δύο δεν αποδεικνύει παρά την ενοχή του τρίτου. Το ελληνικό Watergate όμως είναι τόσο βαθύ που δεν θα γλιτώσει ούτε αυτός. Να το θυμηθείτε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter