Παναγιωτόπουλος: «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

Παναγιωτόπουλος: «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε στη Βουλή πως η τρέχουσα συγκυρία δεν ευνοεί τις επικρίσεις της Ελλάδας κατά της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τη συγκεκριμένη αποστροφή να δίνει μία νέα διάσταση στον τρόπο διαχείρισης (;) του τουρκικού αναθεωρητισμού από την πλευρά της χώρας μας.

«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εξήγησε δε ότι ο λόγος που οδηγεί στη συγκεκριμένη στάση είναι πως «οι σύμμαχοι θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος η κυβέρνηση χαρακτήριζε απομονωμένη τη γειτονική χώρα, η οποία δεν συμμετέχει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, διατηρεί ρωσικά οπλικά συστήματα και έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ζητά «λιγότερη προκλητικότητα» από τη γείτονα. «Εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της, λιγότερη προκλητικότητα, υπερπτήσεις, κτλ…» είπε.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για νέα αποστολή αμυντικού υλικού στη Ουκρανία. Η αλλαγή στάσης από την πλευρά της κυβέρνησης θα μπορούσε να εκληφθεί και ως παραδοχή της λανθασμένης επιλογής σχετικά με την αποστολή των κατασχεμένων καλάσνικοφ στο ουκρανικό μέτωπο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter