Παναγιωτόπουλος στο documentonews: Με τις απολύσεις των 4.000 εργαζομένων, η κυβέρνηση παραλύει το ΕΣΥ

Παναγιωτόπουλος στο documentonews: Με τις απολύσεις των 4.000 εργαζομένων, η κυβέρνηση παραλύει το ΕΣΥ

Τη μη ανανέωση των συμβάσεων 4.000 εργαζόμενων, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονταν στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ, καταγγέλλει, μέσω του documentonews.gr, ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

«Η μη ανανέωση των συμβάσεων, αποτελεί ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα της ανάλγητης κοινωνικά πολιτικής που στέλνει το ΕΣΥ στους ιδιώτες» τονίζει και συμπληρώνει:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μεταξύ των εν λόγω συμβασιούχων που απασχολούνται στα νοσοκομεία, βρίσκονται και μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-67, παρόλο που το ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων τους. Δηλαδή, ενεργός πληθυσμός που αποτίθεται εκ νεου στον Καιάδα της ανεργίας, σε μια περίοδο που η ακρίβεια καθηλώνει τα ελληνικά νοικοκυριά…».

Αναλυτικά τα όσα λέει στο Documento o Aνδρέας Παναγιωτόπουλος:

«Τι να πει πλέον κανείς για μια κυβέρνηση και έναν υπουργό που με τον στρατηγικό τους σχεδιασμό θέλουν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας παραδίδοντάς το εξ ολοκλήρου στους ιδιώτες. Όλη η πολιτική τους στην υγεία, από το 2019 έως σήμερα, καταδεικνύει τη μεθοδευμεμη υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικου Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), χωρίς να έχουν λάβει κανένα δίδαγμα πολιτικό και κοινωνικό απ΄πο την περίοδο της πανδημίας.

Για να το πετύχουν αυτό έχουν “επενδύσει” στην υποστελέχωσή του σε όλους τους τομείς. Από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έως αυτό της εστίασης και της καθαριότητας, δημιουργώντας, όπως ορθότατα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, αξεπέραστα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση στους ασθενείς που απεύθυνονται στις δημόσιες δομές υγείας.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αποτελεί ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα της ανάλγητης κοινωνικά πολιτικής που στέλνει το ΕΣΥ στους ιδιώτες. Οι συμβάσεις τους έληξαν την 1η Φλεβάρη και ο υπουργός ποιεί τη νήσσαν ή προσποιείται ότι προσπαθεί να συνεννοηθεί με την ομότεχνή του υπουργό Εργασίας. Από τον Άννα στον Καϊάφα δηλαδή.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, μεταξύ των εν λόγω συμβασιούχων που απασχολούνται στα νοσοκομεία, βρίσκονται και μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-67, παρόλο που το ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων τους. Δηλαδή, ενεργός πληθυσμός που αποτίθεται εκ νεου στον Καιάδα της ανεργίας, σε μια περίοδο που η ακρίβεια καθηλώνει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στο πλευρό των εργαζομένων διεκδικώντας ανανέωση των συμβάσεων τους και προκήρυξη θέσεων μόνιμης απασχόλησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την επαναθεμελίωσή του, και όχι διχαστικά διλήμματα που οδηγούν σε διαλογή των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως κάνει ο κ. Γεωργιάδης».

Διαβάστε επίσης: Διάλυση του ΕΣΥ: Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού

Ταφόπλακα στο ΕΣΥ το «νόμιμο φακελάκι» του Άδωνη Γεωργιάδη

ΕΣΥ υπό διάλυση: «Οδύσσεια» για έγκυο που αιμορραγούσε – Μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο λόγω έλλειψης ΜΕΘ

Άδωνης Γεωργιάδης: Απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με χρέωση των ασφαλισμένων

ΕΣΥ: Απολύονται 6.000 συμβασιούχοι για να έρθουν εργολάβοι με διπλάσιο κόστος – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter