Παναγιωτόπουλος: Βελτίωση οδικής ασφάλειας με δημιουργία υποδομών και αυστηρούς ελέγχους

Παναγιωτόπουλος: Βελτίωση οδικής ασφάλειας με δημιουργία υποδομών και αυστηρούς ελέγχους

«Παγκόσμια ημέρα μνήμης σήμερα των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που έχουν θυσιαστεί στον μολώχ της ασφάλτου και στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Η δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει στη δήλωσή του τα ακόλουθα:

Η χώρα μας και η περιοχή μας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος και τέτοιες ημέρες σκοπό έχουν να μας ενώσουν όλους στην κοινή προσπάθεια της μείωσης των δυστυχημάτων στους δρόμους και της αποτροπής θανάτων και τραυματισμών που έχουν θύματα κυρίως νέα παιδιά.

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, της οποίας είμαι μέλος, γινόμαστε μάρτυρες αυτής της κοινής προσπάθειας, ωστόσο, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν σε όλα τα επίπεδα και απ’ όλους μας.

Η οικογένεια, με την προφύλαξη των παιδιών ως συνεπιβατών, τη δημιουργία σωστών προτύπων με τη χρήση της ζώνης και του κράνους, την αποτροπή των εφήβων ώστε να μην οδηγούν χωρίς δίπλωμα αυτοκίνητα ή μηχανές, την αποφυγή οδήγησης μετά από χρήση αλκοόλ.

Το σχολείο, με την καθιέρωση «ώρας οδικής ασφάλειας», που θα ευαισθητοποιήσει παιδιά και εφήβους προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι τοπικές κοινωνίες και αρχές με δράσεις που κινητοποιήσουν τους πολίτες να σκεφτούν το κρίσιμο αυτό ζήτημα και τη σημασία του – ρημάζουν τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής που είχαν κατασκευαστεί παλιότερα.

Η Πολιτεία, με τους αυστηρούς ελέγχους στους δρόμους και με τη δημιουργία υποδομών, δηλαδή ασφαλών οδικών δικτύων, όπως έγινε με την Κορίνθου-Πατρών. ​

Τέλος, είναι καλοδεχούμενο και ελπιδοφόρο το νέο ότι στην Πατρών-Πύργου δεν είχαμε το 2023 κανένα θανατηφόρο ατύχημα, ωστόσο, στην κυβέρνηση ας μην πανηγυρίζουν για έναν δρόμο που παραμένει ακόμη επικίνδυνος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter