Ποιοι θα εξαιρεθούν

Παναγιωτάκης: Σε θυγατρικές οι υπάλληλοι στις λιγνιτικές μονάδες που τίθενται σε διαδικασία απόλυσης

Το σύνολο των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας που τίθενται στη διαδικασία απόλυσης θα μεταφερθούν στις θυγατρικές που θα συσταθούν και στον νέο ιδιοκτήτη που θα προκύψει από τον διαγωνισμό, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου, όπως μετέδωσε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως διευκρίνισε, από τη μεταφορά θα εξαιρεθούν μόνο ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι ενώ επανέλαβε ότι το εργασιακό πλαίσιο είναι πλήρως διασφαλισμένο, με την προσθήκη στον νόμο ρήτρας που προβλέπει ότι η προϋπηρεσία στη ΔΕΗ αναγνωρίζεται από τη νέα ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης (μετά την πρώτη εξαετία, διάστημα κατά το οποίο δεν θα επιτρέπονται απολύσεις) θα είναι αυξημένες αφενός λόγω προϋπηρεσίας και αφετέρου επειδή στον ιδιωτικό τομέα δεν ισχύει το πλαφόν του δημοσίου. 'Αρα, θα υπάρχει ισχυρό αντικίνητρο για απολύσεις.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ επανέλαβε την πρόσκληση προς την Ελληνική Βιομηχανία να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στις λιγνιτικές μονάδες που τίθενται προς πώληση τονίζοντας ότι τα οποία ειδικά τιμολόγια ισχύουν σήμερα δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής. Επιπλέον, όπως είπε, με την ιδιοκτησία της μονάδας η βιομηχανία θα έχει σταθερό και προβλέψιμο ενεργειακό κόστος.

Η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγοράς των μονάδων θα δημοσιευθεί έως τις 31 Μαΐου, ενώ θα ακολουθήσει ένας μήνας κατά τον οποίον, σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορούν να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις οι πιστωτές της ΔΕΗ. Στόχος είναι να έχει υπογραφεί συμφωνία πώλησης έως τις 17 Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.