Παναγιώτης Κουρουμπλής: Από το «λογοπαίγνιο» στο «κάντε άφοβα μπάνιο» μια παρόλα δρόμος

Δεν είναι μόνο ο σάλος στα κοινωνικά δίκτυα, είναι κι η ρημάδα η κοινή λογική που «βαράει» μπιέλες όταν ακούς έναν Υπουργό να απαντά με καφενειακή άνεση απέναντι στην μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της Αττικής.

Δε λέω, όσο ήταν στο Λονδίνο αυτός, ενώ η πετρελαιοκηλίδα έκανε τις απλωτές της από τη Σαλαμίνα στον Πειραιά, το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο, τη Γλυφάδα, τη Βούλα, μπορεί να είχε ελλειπή ενημέρωση από τους επιτελείς του.

Πάλι όμως αυτός φταίει γιατί προΐσταται. Κι ο επικεφαλής εκτός από τις δάφνες και την καρέκλα παίρνει και την ευθύνη. Ο σωστός.

Έστω λοιπόν ότι είχε λάθος πληροφόρηση, όπως όλοι μας μάλλον τις πρώτες ώρες του μοιραίου για το περιβάλλον συμβάντος.

Όταν επέστρεψε, δεν του περιέγραψαν την πραγματική διάσταση του μαζούτ που πνίγει τον Σαρωνικό, τις διαμαρτυρίες των δημάρχων, των κατοίκων που περιέγραφαν πώς μυρίζει όλη η παραλιακή ζώνη;

Δεν μπορείς να είσαι υπουργός και να παίζεις με τις λέξεις!

Όταν βγήκε η είδηση περί παραίτησης έσπευσαν οι συνεργάτες του να μιλήσουν για «λογοπαίγνιο» με την έννοια ότι παγίως οι παραιτήσεις των υπουργών είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού.

Και μερικές ώρες αργότερα είπε ότι δεν ήταν λογοπαίγνιο.

Και τελικά ο κύριος Κουρουμπλής τι είναι: Υπουργός ή stand up comedian που κάνει λογοπαίγνια;

Οι υπουργοί πρέπει να είναι πολιτικοί και με πολιτικούς όρους να μιλάνε, και να ενεργούν.

Αν θέλαμε να ακούσουμε ωραίες ατάκες υπάρχουν ωραιότατα σάιτ και σελίδες στο facebook να πάμε να ξαλεγράρουμε!

Από τον ΥΕΝ, την ώρα της πιο μεγάλης καταστροφής του Σαρωνικού κόλπου, περιμένουμε πυγμή, πολιτικό θάρρος και αλήθεια!

Το «πηγαίνετε κάντε μπάνιο άφοβα» είναι μια άλλη κουβέντα που δεν την περιμένεις από σοβαρό πολιτικό.

Δεν μπορείς να λες αυτή την κουβέντα την ώρα που το υπουργείο στο οποίο προΐστασαι βγάζει ανακοινώσεις για το πώς εξελίσσεται το έργο της απορρύπανσης και ήδη έχει ξεσπάσει καβγάς για το αν θα ολοκληρωθεί σε 25 μέρες έναν χρόνο ή δέκα χρόνια.

Κύριε υπουργέ μου, όχι άλλες παρόλες! Από τέτοιες βρωμάει το ίντερνετ, η σύγχρονη μας πλατεία του χωριού. Έργα θέλουμε!

Και να βάλτε κι εσείς – κανονικά όμως, όχι σαν κάποιον προκάτοχό σας – το μαχαίρι στο κόκκαλο για να πληρώσουν όποιοι φταίνε την μεγάλη καταστροφή: Πλοιοκτήτες, υπάλληλοι που ολιγώρησαν, επιτελείς που δεν πήραν πρέφα κι έβαλαν υπογραφές χωρίς έλεγχο, όποιοι τέλος πάντων. Να πληρώσουν όλοι!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.