Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Μητσοτάκη: Θεωρεί πιθανό θερμό επεισόδιο με Τουρκία σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό

Παναγιωτόπουλος διαψεύδει Μητσοτάκη: Θεωρεί πιθανό θερμό επεισόδιο με Τουρκία σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό

Τελικά κάτι τρέχει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παπαγιωτόπουλο. Είναι η Τρίτη φορά που βρίσκεται απέναντι σε θέσεις της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο μάλιστα είναι σχετικές με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Την πρώτη φορά προανήγγειλε την αναστολή των συνομιλιών με τη γείτονα για τα ΜΟΕ, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να διαψευστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τη δεύτερη φορά έστειλε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να επιβάλλουν την τάξη στο εσωτερικό της χώρας. Σε αυτή την περίπτωση το πήρε αμέσως πίσω μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Και τώρα έρχεται για τρίτη φορά να έρθει σε πλήρη αντίθεση με τις εκπεφρασμένες θέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild είχε απαντήσει σε ερώτηση της εφημερίδας για το πόσο μακριά θα το πάει ο Τούρκος πρόεδρος και αν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ότι « Όχι δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου».

Την Δευτέρα λοιπόν ο υπουργός Αμυνας, διαψεύδοντας τον προϊστάμενό του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 δεν απέκλεισε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ενώ άφησε αιχμές για το ΝΑΤΟ και την πολιτική ίσων αποστάσεων που κρατάει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Αν δεν είναι συνειδητή πολιτική εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλα να υποστηρίζει ο ίδιος και άλλα ο υπουργός του επί της Αμυνας αρμόδιος, ώστε ότι και να γίνει να θεωρείται ότι η κυβέρνηση το είχε προβλέψει, τότε πρέπει άμεσα κάτι να κάνει.

Γιατί ο πολεμοκάπηλος και τουρκοφάγος υπουργός είναι ικανός από το σοβαρότερο σε περιόδους κρίσης πόστο που διαθέτει να κηρύξει μόνος του πόλεμος με τη γείτονα χώρα.

Άρα άμεσα πρέπει να εγκαταλείψει αυτή τη θέση. Αλλωστε για το point system του πρωθυπουργού σχετικά με τις πράξεις των υπουργών δεν είναι πολλές τρεις διαφοροποιήσεις μέσα σε δέκα περίπου ημέρες; Ή όχι;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter