Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Γκέλα στο Αγρίνιο για τον «Δικέφαλο»

SUPER LEAGUE 2023 - 2024 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ΑΕΚ έκανε… χαρακίρι στο Αγρίνιο και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η Ενωση προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με 2-0, αλλά ο Παναιτωλικός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Με τον βαθμό της ισοπαλίας οι κιτρινόμαυροι έφτασαν τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση της Σούπερ Λίγκας 1, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε μόνος στην κορυφή.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με το πόδι στο γκάζι και το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο ήταν ήδη 0-2. Μόλις στο 2’ ο Λιβάι Γκαρσία, μετά από σέντρα του Σιντιμπέ, άνοιξε με σουτ το σκορ.

Το 0-2 έγινε στο 14’ με υπέροχο τελείωμα του Ελίασον και όλα έδειχναν πως εκεί τελείωσε και το παιχνίδι. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2. Στο 34’ ο Μουκουντί ανέτρεψε τον Μλάντεν και στο 37’ ο Πέδρο Ζοάο ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα (1-2) και έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ για διαφορετικούς λόγους, έχασαν ευκαιρίες και τελικά στο 65’ ο Μπαλντασάρα με άπιαστο σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

«Όσο περνούσε η ώρα έπεφτε ο ρυθμός και κάναμε λάθη. Δεν ήρθαμε για να χάσουμε. Η απόδοσή μας δεν έχει να κάνει με τη χαλάρωση, αλλά με τα λάθη τα οποία πρέπει να διορθωθούν ακόμη μία φορά», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φ. Ντουάρτε, Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Τορεχόν, Καρέλης.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (81’ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64’ Μπαλντασάρα), Πέδρο (90’ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68’ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87’ Μήτογλου), Μοχαμάντι (83’ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68’ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68’ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία.

Ετικέτες