Παναμάς: 59 κρούσματα κορονοϊού στα κέντρα υποδοχής μεταναστών

Παναμάς: 59 κρούσματα κορονοϊού στα κέντρα υποδοχής μεταναστών

Πενήντα εννέα μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής μεταναστών διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, δήλωσε υγειονομικός αξιωματούχος, καθώς χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από τη χώρα της κεντρικής Αμερικής προς τον βορρά.

Πάνω από 2.500 μετανάστες αποκλείστηκαν στην παναμαϊκή επικράτεια τον Μάρτιο, όταν τα σύνορα με την Κόστα Ρίκα έκλεισαν στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών μετανάστευσης του Παναμά.

Σχεδόν 2.000 εξ αυτών κρατούνται σε κέντρα στην επαρχία Νταριέν, στα όρια μιας απομακρυσμένης περιοχής που καλύπτεται από ζούγκλα και χωρίζει τον Παναμά από την Κολομβία, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών μετανάστευσης.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες «εργάζονται σκληρά» για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού στα κέντρα υποδοχής, όπου οδηγήθηκαν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από όσους χωρούν θεωρητικά, είπε ο Δρ. Χουάν Ροσάλες, επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας στην επαρχία Νταριέν.

«Δεν είναι εύκολο να έχουμε 1.900 ανθρώπους σε μια μικρή εγκατάσταση», εξήγησε, «η δουλειά είναι σκληρή».

Ιατρικές ομάδες δίνουν οδηγίες στους μετανάστες όσον αφορά τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και τη χρήση προστατευτικών μασκών, συνέχισε ο Ροσάλες, σημειώνοντας πως υπάρχουν αρκετά εμπόδια, γλωσσικά και πολιτισμικά.

Οι εικοσιτέσσερις από τους μετανάστες που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 έχουν αναρρώσει, διαβεβαίωσε ο ίδιος. Οι περιπτώσεις αυτές ήταν ελαφριές και μόνο όσοι κρίθηκε πως ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Όλοι όσοι διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν, καθώς και όσοι είχαν επαφή μαζί τους, τέθηκαν σε απομόνωση, σύμφωνα με τον Δρ. Ροσάλες.

Αρκετοί μετανάστες στα κέντρα θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ανάμεσά τους 78 έγκυες.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που αποκλείστηκαν στην παναμαϊκή επικράτεια είναι υπήκοοι Αϊτής, Κούβας, ενώ υπάρχουν επίσης μετανάστες από άλλες ηπείρους, όπως την Αφρική και την Ασία, επισήμανε ο Σαντιάγο Πας, επικεφαλής του παραρτήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στον Παναμά. Το ένα τέταρτο και πλέον είναι παιδιά και έφηβοι κάτω των 17 ετών, πρόσθεσε.

Στον Παναμά οι αρχές έχουν καταγράψει ως εδώ 291 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 10.116 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter