Παναθηναϊκός 1998: Το πρώτο πρωτάθλημα… η αρχή της κυριαρχίας στην Ελλάδα (Video)

Παναθηναϊκός 1998: Το πρώτο πρωτάθλημα… η αρχή της κυριαρχίας στην Ελλάδα (Video)

Συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τη μέρα που ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 68-58 και κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδος, σπάζοντας μια κατάρα 14 ετών!

Στις 24 Μαΐου του 1998, ο Παναθηναϊκός είχε επιστρέψει στον… θρόνο του πρωταθλητή Ελλάδος, μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 68-58 στον 5ο τελικό, βάζοντας τέλος στην ανομβρία 14 ετών!

οι “πράσινοι” του Λευτέρη Σούμποτιτς, έχοντας πρωταγωνιστές θρύλους του παρελθόντος, όπως ο Ντίνο Ράτζα, ο Μπάιρον Σκότ, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και αρκετοί ακόμα, είχαν επικρατήσει της παρέας του Πέτζα Στογιάκοβιτς και έφτασε στον τίτλο, σε μια χρονιά που ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που είχε αφήσει με εμφατικό τρόπο εκτός τελικών τον Ολυμπιακό, με το νικητήριο καλάθι του Πέτζα μέσα στο ΣΕΦ!

Αυτή ήταν και η αρχή για την μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού, ο οποίος στα τελευταία 22 χρόνια που ακολούθησαν κατέκτησε 18 πρωταθλήματα!

Ο Σκοτ με 23 πόντους ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, με τους Ράτζα και Αλβέρτη να προσθέτουν από 13 πόντους. Από την άλλη οι 14 του Πέτζα Στογιάκοβιτς δεν ήταν αρκετοί για τον ΠΑΟΚ.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Παναθηναϊκός (Σούμποτιτς): Αλβέρτης 13, Καλαϊτζής 7, Κοχ 2, Παταβούκας 2, Οικονόμου 5, Σκοτ 23, Χούπμαν 2, Μαρτίνεθ, Ράτζα 13 (11 ριμπ.)

ΠΑΟΚ (Σερφ): Νικολαΐδης 7, Μπουντούρης, Κακιούσης, Στογιάκοβιτς 14, Μπαλογιάννης 7, Ρόουαν 7, Μοράλες 7, Μακ Ρέι 10, Σάκλφορντ 6 (10 ριμπ.)

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter