Παναθηναϊκός: Καν’ το όπως ο Ολυμπιακός το 2012 (Video)

Παναθηναϊκός: Καν’ το όπως ο Ολυμπιακός το 2012 (Video)

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά απόψε (17/04 22:15) απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης – εκτός έδρας – την προσπάθεια του να επιστρέψει σε Final Four έπειτα από επτά σεζόν (τελευταία συμμετοχή το 2012 στην Πόλη), έχοντας ως “πυξίδα” τον Ολυμπιακό κι όχι τον… εαυτό του.

Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε…

Καταλαβαίνουμε πως η παραπάνω φράση μπορεί να ξενίζει κάποιους αναγνώστες, καθώς αναφερόμαστε στους “άσπονδους” φίλους του ελληνικού μπάσκετ, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι “πράσινοι” θα ήθελαν να παραδειγματιστούν και να επαναλάβουν αυτό που πέτυχαν οι “ερυθρόλευκοι” στα προημιτελικά της σεζόν 2011-2012.

Η αντιστροφή της ιστορίας και η πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four του 2012

Σχεδόν τέτοιες μέρες πριν επτά χρόνια ο ανανεωμένος Ολυμπιακός με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη ετοιμαζόταν για τα playoffs της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012. Η αποστολή του ήταν δύσκολη, καθώς απέναντι του βρισκόταν η “μπαρουτοκαπνισμένη” Σιένα και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας! Το παράξενο ήταν πως οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και την προηγούμενη σεζόν με την πρόκριση να παίρνει η ιταλική ομάδα έπειτα από ένα εκπληκτικό “comeback” σε μια σειρά αγώνων που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν το αβαντάζ της έδρας.

Για την ακρίβεια, οι Πειραιώτες αν και είχαν ξεκινήσει ιδανικά την “μονομαχία” ισοπεδώνοντας με +48 (89-41) τους αντιπάλους τους στο ΣΕΦ αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό ολόκληρη την Ευρώπη, ακολούθως έπεσαν “θύμα” ενός μεγάλου “στραπάτσου”, αφού όχι μόνο έχασαν το πλεονέκτημα της έδρας στον επόμενο αγώνα (ήττα με 82-65), αλλά απέτυχαν και να απαντήσουν σε κάποιο από τα εκτός συνόρων ματς, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν με 3-1 από την Σιένα αποχωρώντας με “σκυμμένο” το κεφάλι σε μια σεζόν που είχαν πολλές φιλοδοξίες.

Επειδή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που “τρώγεται” κρύο, ο Ολυμπιακός απάντησε στην ιταλική ομάδα με το ίδιο νόμισμα. “Έσπασε” την έδρα των αντιπάλων του στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και εν συνεχεία έκανε την υποχρέωση του επικρατώντας στους αγώνες του ΣΕΦ για να προκριθεί στο Final Four της Πόλης όπου κατέκτησε το τρόπαιο της διοργάνωσης όντας το απόλυτο αουτσάιντερ της τελικής τετράδας.

Το επιθυμητό “déjà vu” που κυνηγά ο Παναθηναϊκός

Σας θυμίζει κάτι η προαναφερθείσα “περιπέτεια” του Ολυμπιακού; Μα φυσικά την τωρινή κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” τίθενται αντιμέτωποι με την ομάδα που πέρυσι τους απέκλεισε στα playoffs με 3-1 αν και το πλεονέκτημα έδρας ήταν στην μεριά του “τριφυλλιού”. Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν ενώ ο Παναθηναϊκός είχε “διαλύσει” την Ρεάλ Μαδρίτης με στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ αναγκάζοντας την πλειοψηφία των αναλυτών να αναφέρουν (όπως είχε συμβεί και με τους “ερυθρόλευκους” το 2011) πως αυτή η σειρά ΔΕΝ γυρίζει. Και όμως… Όπως είδαμε, όχι μόνο γύρισε, αλλά και με εμφατικό τρόπο που μας θύμισε την “μπανανόφλουδα” που είχαν πατήσει οι Πειραιώτες επτά σεζόν πριν.

Πλέον οι “πράσινοι” με ηγέτη τον Νικ Καλάθη έχουν την ευκαιρία να επανορθώσουν όπως έκανε ο Ολυμπιακός ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο. Με μειονέκτημα έδρας και έπειτα από μια σεζόν που αρχικά φάνηκε να “καταστρέφεται”, όμως με κάνα δυο πετυχημένες κινήσεις άλλαξε άρδην και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν απροσδόκητο θρίαμβο με πρόκριση στο Final Four.

Φτάνει να “εκδικηθούν” τους Μαδριλένους για όσα τους προκάλεσαν μια αγωνιστική περίοδο πριν και επιπροσθέτως να μην ηττηθούν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα προημιτελικά από τον ίδιο αντίπαλο, μιας και κάτι τέτοιο είχε συμβεί την διετία 2014-2015 με την ΤΣΚΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά οι τρεις περιπτώσεις στην σύγχρονη εποχή της Ευρωλίγκας που δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπος δυο συνεχόμενες σεζόν στα playoffs:

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter