Παναθηναϊκός: Μια νέα, δύσκολη πραγματικότητα

Παναθηναϊκός: Μια νέα, δύσκολη πραγματικότητα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το τέλος εποχής γι’ αυτόν και την οικογένειά του στον Παναθηναϊκό, καθιστώντας το “αύριο” ομιχλώδες και σαφώς δύσκολο, όσο δεν προχωρά το θέμα του γηπέδου για όλα τα τμήματα της ομάδας. Η πυξίδα για τους νέους επικεφαλής της ΚΑΕ και η απόφαση-σταθμός.

Η αναμονή ήταν μεγάλη για όσα θα έλεγε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη Συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (9/6) και δεδομένα θα έβγαζε ειδήσεις, όπερ και εγένετο, ανοίγοντας την πόρτα σε μια νέα πραγματικότητα.

Ασφαλώς η ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ΚΑΕ, κάτι που όταν γίνει και τυπικά, θα σημάνει το τέλος εποχής στην πλέον χρυσή εποχή των “πράσινων”, 33 χρόνια μετά την ανάληψη των ηνίων της ομάδας από την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Οι αριθμοί που ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τα χρήματα που έχει δαπανήσει η οικογένειά του, επί 25ετία οι Παύλος, Θανάσης και Κώστας Γιαννακόπουλος κι από το 2012 ο ίδιος, λίγο πριν πετάξει τη… βόμβα, προκαλούν ίλιγγο, είτε τα αναφέρεις σε εκατομμύρια ευρώ (άνω των 450) είτε σε δις δραχμές (170)!

Εξάλλου, με όχημα αυτά τα χρήματα, σε συνδυασμό με την απέραντη και ουχί υστερόβουλη αγάπη, καθότι ποτέ το κέρδος δεν ήταν στο μυαλό τους, που είχε η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός μεγαλούργησε κι έφτασε ξανά και ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, για να αποτελεί την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία των Final Fours της Ευρωλίγκας.

Αυτά τα 33 χρόνια, τα οποία η ΚΑΕ θέλησε να θυμίσει ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ, με ένα συγκλονιστικό βίντεο, σαφώς θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, για να θυμίζουν πώς η αγάπη και το μεράκι, σε συνδυασμό φυσικά με μεγάλες επενδύσεις, φέρνουν αποτέλεσμα.

Χωρίς γήπεδο, δεν υπάρχει αύριο

Ωστόσο το ζητούμενο πλέον για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η αποτίμηση των όσων έχει προσφέρει η οικογένεια Γιαννακόπουλου, είτε η παλιά φρουρά Παύλου και Θανάση, είτε η νέα με τον Δημήτρη.

Το ζητούμενο είναι το “αύριο” και τι επιφυλάσσει, ειδικά χωρίς Γιαννακόπουλο στο τιμόνι και κυρίως χωρίς την οικονομική συνεισφορά της οικογένειας.

Ο DPG εξήγησε πως για δύο λόγους πήρε τη μεγάλη απόφαση, η οποία όμως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία… Τα είχε πει στην περσινή Συνέντευξη Τύπου για το PAO Alive και είχε προειδοποιήσει για αυτά που έπρεπε να γίνουν στο χρόνο που μεσολάβησε ως σήμερα, για να μην ανακοινώσει το “αντίο”: Να προχωρήσει το πρότζεκτ του γηπέδου με εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα και να συμβάλλει ο κόσμος, μα κυρίως οι εύρωστοι φίλοι της ομάδας στον “κουμπαρά”, αλλά τίποτα εκ των δύο δεν έγινε…

Ο βασικός λόγος της αποχώρησης είναι το πρότζεκτ Βοτανικός, που δεν προχωρά σε καμία περίπτωση με τους όρους που θα ήθελε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και όλοι οι φίλοι της ομάδας, εξαιτίας των πολιτικών δεσμεύσεων που έμειναν λόγια και της απουσίας συνεργασίας ακόμα κι εκ των έσω της “πράσινης” οικογένειας (βλ. ΠΑΕ), καθώς αυτό που ζητά είναι να υπάρχει σχέδιο με γήπεδα και εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα του συλλόγου, που θα εξασφαλίσουν οικονομική αυτάρκεια για το παρόν και το μέλλον και η ίδια η ύπαρξη της ομάδας δε θα εναπόκειται στην άμεση εξάρτηση από την θέληση και την οικονομική συνεισφορά οποιουδήποτε, είτε αυτός λέγεται Γιαννακόπουλος, είτε αλλιώς…

Χωρίς γήπεδο δεν υπάρχουν σταθερά έσοδα, χωρίς σταθερά έσοδα μια ομάδα μπορεί να βρεθεί στο… πουθενά από τη μια μέρα στην άλλη, εφόσον ο άνθρωπος που βάζει τα χρήματα, όσο γαλαντόμος κι αν είναι, αποφασίσει ότι… “φτάνει”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter