Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα απόψε στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα απόψε στο ΟΑΚΑ

Δύο ιστορικοί σύλλογοι της Euroleague συναντώνται (21:00) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague. O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, την ομάδα στην οποία θήτευσε και διακρίθηκε την οκταετία 2008-16 ως πρώτος προπονητής, ο νυν τεχνικός των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ.

Μετά την χθεσινή νίκη (72-62) του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν, το «τριφύλλι» αρχίζει και κλείνει τη… διαβολοβδομάδα στην Euroleague απέναντι σε ισπανικές ομάδες (σ.σ. ακολουθεί την Παρασκευή, 23/11, η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπασκόνια), με τους Καταλανούς να δοκιμάζουν πρώτοι τη δύναμη της έδρας του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προέρχεται από ευρωπαϊκή ήττα στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Αναντολού Εφές, και νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, έχει ρεκόρ 4-3, ενώ στόχος του Καταλανού τεχνικού είναι η επιστροφή του συλλόγου στις νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με ρεκόρ 5-2 και μετρώντας πέντε διαδοχικές ευρωπαϊκές επιτυχίες, οι τρεις εκ των οποίων μάλιστα εκτός έδρας, όπερ σημαίνει ότι το έργο του Παναθηναϊκού μόνο εύκολο δεν κρίνεται.

Η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη για τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος πλέον φοράει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, μετά από δύο σεζόν στους «πράσινους», ενώ ιδιαίτερο είναι το το matchup μεταξύ των δύο κορυφαίων δημιουργών της Euroleague, τον Νικ Καλάθη και τον Τόμας Ερτέλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει κενή τη λίστα τραυματιών, ενώ ευελπιστεί στην αναμέτρηση με τους «μπλαουγκράνα» να δει τους παίκτες του να βελτιώνουν τα ποσοστά ευστοχίας τους από τα 6.75, τομέας όπου υστερούν οι «πράσινοι», οι οποίοι σουτάρουν με 30.2% (το δεύτερο χειρότερο της λίγκας).

Στον αντίποδα, οι Ισπανοί στις πέντε τελευταίες και διαδοχικές νίκες τους έχουν δώσει ρεσιτάλ στην άμυνα, περιορίζοντας τον αντίπαλο στους 71.6 πόντους, και στο παρκέ του ΟΑΚΑ ευελπιστούν να βγάλουν την ίδια ενέργεια, αν θέλουν να διευρύνουν το σερί τους.

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Ρόμπερτ Λοτερμόσερ, Στρέτεν Ράντοβιτς και Όλεγκς Λάτισεφς, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα από το ΝOVASPORTS 1HD.

Σε αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική στη Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 62-72

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 90-77

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 100-79

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 89-76

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21:00

Κίμκι (Ρωσία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεάλ Μαδρίτης 8-0

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-0

Φενερμπαχτσέ 7-1

Αναντολού Εφές 6-2

Αρμάνι Μιλάνο 5-2

Μπαρτσελόνα 5-2

Παναθηναϊκός 4-3

Ολυμπιακός 4-4

Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4

Μπάγερν Μονάχου 3-5

Μπασκόνια 2-5

Γκραν Κανάρια 2-6

Κίμκι 1-6

Μπούντουτσνοστ 1-6

Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-7

Νταρουσαφάκα 1-7

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter