Παναθηναϊκός: Ο έλεγχος των παικτών σε χρόνο συμμετοχής και πόντους ανά λεπτό

Παναθηναϊκός: Ο έλεγχος των παικτών σε χρόνο συμμετοχής και πόντους ανά λεπτό

Με τα 5/6 της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα να αποτελούν παρελθόν, το Eurohoops πραγματοποιεί μίνι έλεγχο στον χρόνο συμμετοχής των παικτών που έχουν χρησιμοποιηθεί στον Παναθηναϊκό, καθώς και στους πόντους, τους οποίους πετυχαίνουν ανά λεπτό στο παρκέ.

Οι “πράσινοι” θα αγωνιστούν εκτός έδρας απέναντι στην Νταρουσάφακα (07/03 19:15) με στόχο την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στην διοργάνωση που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση τους στα playoffs του θεσμού.

Μια σεζόν πραγματικά περίεργη για το “τριφύλλι” που ξεκίνησε με τον Τσάβι Πασκουάλ στην άκρη του πάγκου και φιλοδοξίες για επιστροφή σε Final Four έπειτα από επτά χρόνια. Βέβαια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν μέχρι στιγμής όπως τα περίμεναν στον Παναθηναϊκό. Κάποιες “αστοχίες” στην σύνθεση του ρόστερ, αρκετοί τραυματισμοί και η δυσκολία για νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ επέφεραν αλλαγή προπονητή (Ρικ Πιτίνο αντί Τσαβι Πασκουάλ), αλλαγή στο ρόστερ (Άντριαν Πέιν αντί Στεφάν Λάσμε και προσθήκη του Σον Κιλπάτρικ) και τους “πράσινους” να παλεύουν για την είσοδο τους στα προημιτελικά.

Ο Καλάθης και οι… υπόλοιποι

Είτε με τον Τσάβι Πασκουάλ, είτε με τον Ρικ Πιτίνο, ο παίκτης που είναι απολύτως απαραίτητος για το φετινό “τριφύλλι” ακούει στο όνομα Νικ Καλάθης. Όπως αναμενόταν άλλωστε από τον Οκτωβριο, ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της ομάδας του.

Για του λόγου το αληθές, παραμένει στο παρκέ πέντε λεπτά ανά ματς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ενώ έχει παίξει σε όλα έως τώρα τα παιχνίδια. Το τελευταίο δεν είναι πολύ συνηθισμένο φέτος, καθώς μόνο τρεις παίκτες το έχουν πετύχει εξαιτίας αρκετών τραυματισμών.

Οι Παπαπέτρου, Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι και Παππάς είναι οι πιο άτυχοι από άποψη απουσιών, με τον τρίτο μάλιστα να βγαίνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Πέραν αυτών των δυσάρεστων γεγονότων, τον Καλάθη σε χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα ακολουθούν ο νεοφερμένος Κιλπάτρικ, ο Παπαπέτρου και οι Τόμας, Γκιστ και Λάνγκφορντ. Οι υπόλοιποι έχουν κάπως πιο περιορισμένο ρόλο με τον Βουγιούκα να είναι το πιο τρανό παράδειγμα, αν και τις τελευταίες αγωνιστικές χρησιμοποιείται περισσότερο.

Αναλυτικά τα λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα των παικτών του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα (2018-2019):

*Ο Στεφάν Λάσμε δεν ανήκει πια στον Παναθηναϊκό!

Μακράν παραγωγικότερος ο Λάνγκφορντ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι αν μη τι άλλο ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ανά λεπτό συμμετοχής (0,56), ενώ πιο πίσω αλλά με καλές επιδόσεις βρίσκονται οι Σον Κιλπάτρικ, Ίαν Βουγιούκας, ΝτεΣόν Τόμας, αλλά και ο Ματ Λοτζέσκι που βάζουν πάνω από 0,4 πόντους/λεπτό.

Ο Νικ Καλάθης σκοράρει με λίγο μικρότερη συχνότητα από τους παραπάνω, αλλά μοιράζει και πάρα πολλές ασίστ (πρώτος στην Ευρωλίγκα με 8,3 ανά ματς). Αντίθετα τελευταίος σε παραγωγικότητα είναι και ο παίκτης που αποχώρησε από το ρόστερ (Λάσμε), ενώ από τους παρόντες Ντίνος Μήτογλου.

Αναλυτικά οι πόντοι ανά λεπτό συμμετοχής των παικτών του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα (2018-2019):

*Ο Στεφάν Λάσμε δεν ανήκει πια στον Παναθηναϊκό!

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter